Tisdag 16 Aug
Stockholm
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Tror du att robotar kommer ta över världen? Bli mer insatt med den här serien

Kan utvecklingen av artificiell intelligens stavas slutet på mänskligheten? Och vad händer om vi ger robotar mer kunskap och känslor? Vi har grävt djupare i ämnet och spanat in serien som du inte får missa.

Kopiera länk
Dela

Serien Westworld tar upp det läskiga i att robotar med artificiell intelligens kan ta över världen, vilket har ökat intresset för ämnet. 

Är du en av de personer som fasar för att datorstyrda sinnen kommer vara ett hot mot den mänskliga existensen? Eller är du en av dem som skrattar när någon nämner rädslan för robotar? Oavsett vilken sida du är på går det inte att förneka att utvecklingen går snabbt framåt. 

Inom 20 år kommer robotar ta över hälften av alla jobb

Westworld finns att se hos HBO Nordic.

Många forskare har flaggat för att robotar kommer att användas i allt större utsträckning på arbetsmarknaden. Vissa siffror visar till och med att över hälften av de jobb som finns tillgängliga idag kommer att vara bemannade av robotar inom loppet av 20 år. Det rör till exempel om branscher som sjukvård, transport, lagerarbete, övervakning och juridik.

Självkörande bilar finns redan. Och många menar att de barn som föds idag aldrig ens kommer behöva ta körkort, då AI kommer sköta all trafik. Världen kommer helt enkelt att automatiseras mer och mer för varje år. 

Vissa experter hävdar att artificiell intelligens kommer ta över

Westworld säsong 1-2 kan du se här.

"Utvecklingen av full artificiell intelligens kan stavas slutet på mänskligheten", har teknikgurun Elon Musk skrivit i en debattartikel. Han sitter i styrelsen för ett forskningsinstitut i Boston som forskar kring riskerna med avancerad artificiell intelligens.

Precis det Musk varnar för utspelar sig i serien Westworld. Virtuella människor börjar ifrågasätta sin plats och existens. Var går gränsdragningen mellan vad som anses mänskligt och inte, och vad händer när robotar får mer kunskap och känslor?

Fördjupa dig mer i ämnet med den spännande serien Westworld

I serien Westworld får vi en inblick i hur en värld med avancerad AI kan se ut.

TV-serien beskrivs som en mörk odyssé, om uppkomsten av artificiellt medvetande och syndens framtid. Den utspelar sig i en västern-tematisk nöjespark vid namn Westworld som är befolkad med robotar med artificiell intelligens. 

Nöjesparken är skapad för människor som betalar dyrt för att gå in. Där kan de göra vad som helst, utan konsekvenser. Men frågan är om robotarna håller sig inom ramen de är skapade för. Eller kommer det som många fruktar att hända – att de tar över världen?

Serien hittar du hos HBO Nordic, där du som signar upp dig nu får en månad av serietittande gratis.

HBO
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.