Kriminalserierna True Detective och Castle Rock
Följ till exempel två polisers jakt på en seriemördare i True Detective.

Här är 7 spännande kriminalserier att sträckkolla på i höst

Fascineras du av mystiska mordfall och knivigt polisarbete? Här är 7 serietips för dig!


Artikeln är i samarbete med HBO Nordic och innehåller adlinks.

1. True Detective

Om du missat den här hyllade serien har du många timmars spänning framför dig. I den första säsongen följer vi två poliser i Louisiana som ser tillbaka på sin jakt efter en seriemördare under 90-talet – det ifrågasätts nämligen om de verkligen fångade rätt gärningsman. Titta på True Detective här.

2. The Night Of

Den här serien handlar om en ung kille som efter en festnatt vaknar upp bredvid en ung kvinna som blivit knivhuggen till döds. Själv kan han inte minnas något från kvällen men blir snart misstänkt för mordet. Serien finns att se hos HBO Nordic.

3. Castle Rock

Castle Rock beskrivs som en psykologisk skräckserie och är baserad på Stephen Kings berättelser. Serien utspelar sig i den lilla staden Castle Rock i Maine och vi ser bland annat Bill Skarsgård i en av huvudrollerna. Läs mer och titta på serien här.

4. Billions

Om du är mer intresserad av ekonomisk brottslighet borde du spana in serien Billions, som utspelar sig i New Yorks finansvärld. Vi följer maktspelet mellan den federala åklagaren Chuck Rhoades och hedgefond-miljardären Bobby Axelrod. Se Billions hos HBO Nordic – registrera dig här för en gratismånad.

5. Twin Peaks

Detta är en riktig kultserie! I den idylliska staden Twin Peaks i nordvästra USA hittas skolans baldrottning Laura Palmer mördad och inlindad i plast. Här hittar du den spännande serien.

6. American Crime

Säsong ett av den här kritikerrosade serien handlar om ett mord på en krigsveteran i Kalifornien. Fyra misstänkta grips som stämmer in på profilen, men historien är långt mer komplicerad än så. Detta är inte bara ett kriminaldrama utan serien tar upp viktiga ämnen som klass, ras och kön. Serien finns att se hos HBO Nordic.

7. Bosch

Den stenhårda utredaren Harry Bosch löser brott vid Los Angeles-polisen. Fastnar du för den här serien har du fyra säsonger av spännande mordutredningar att se fram emot! Här kan du spana in serien.

Alla serier hos HBO Nordic kan du se här – första månaden är helt gratis. Du hittar både fler kriminaldraman och massor av andra spännande filmer och serier. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!