ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic
Tjej med vapen, zombie
Här är allt du behöver veta inför en möjlig zombieapokalyps

Så överlever du zombieapokalypsen – 8 knep du måste ha koll på

Kanske är det vår tids mest populära monster, zombies. Har du en plan inför en kommande apokalyps? Det finns massor av saker att tänka på för att överleva om katastrofen skulle inträffa. Vi har listat 8 du inte får missa.


Serier och filmer som handlar om zombies har länge varit väldigt populärt. Men vad skulle hända om det verkligen inträffade? Vi guidar dig med inspiration från den kända serien Fear the Walking Dead som nu finns att streama på HBO Nordic.

Här kommer 8 tips på hur du klarar dig bäst:

1. Hitta en grupp

Det första steget är att hitta en grupp människor att hänga med. I filmer är det alltid någon som drar iväg själv, var inte den. Är ni en grupp kan ni turas om att sova och hålla vakt samt peppa varandra.

2. Ta er ut från storstäderna

När ni bildat en grupp gäller det att ta sig ut från storstäderna. Där kommer det förmodligen att krylla av zombies som är ute efter er. Men se till att färdas försiktigt och diskret!

3. Planera flyktväg

Det tredje vi har lärt oss efter att ha sett Fear the Walking Dead handlar om att noggrant planera en flyktväg. Rör er inte bland andra, då ni isåfall lättare blir måltavla. Hitta en övergiven bil och kör på mindre vägar med stängda rutor. Hur stressad blir man inte av att de hänger ut armarna från bilen i serier? Håll dem inne!

4. Samla nödvändigheter

Innan ni lämnar civilisationen, försök få med er mängder av mat, vapen, tändare, vatten och kläder för att kunna gömma er länge. Att hitta en vattenrenare är ett stort plus, samt ett stormkök att smidigt laga mat på. De som tror att apokalypsen kommer inträffa har redan väskan packad! 

5.  Välj gömställe noggrant

Zombies dras till ljud. Leta upp ett övergivet hus i skogen där ni låser in er ordentligt. Gärna med tillgång till färskt vatten, som till exempel en fors. Tipset har vi fångat upp i serien Fear the Walking Dead. Har ni sett den minns ni kanske hur de lämnar civilisationen för att söka skydd.  Serien finns just nu, som sagt, att streama på HBO Nordic.

6. Tänk långsiktigt

Precis som de gör i serien, gäller det att tänka långsiktigt. Ni kommer behöva gömma er en längre tid. Fundera kring mat och vattentillgångar. Se till att vara i bra form då detta underlättar om ni måste fly, var inte den som blir biten på grund av dålig kondition. 

7. Plan kring värme 

Ha en plan kring hur ni ska hålla er varma. När vintern kommer är det absolut bästa att ha en brasa som värmer upp ert gömställe. El och internet kommer slås ut, så allt handlar om att vara självförsörjande. En radio som går på batterier är en bra idé då ni kan följa krisen och höra om möjlig räddning. 

8. Bli mer insatt

Ju mer du kan om zombies desto större chans är då så klart att du överlever om apokalypsen kommer. En utmärkt anledning med andra ord för att sträck-kolla på den spännade serien Fear the Walking Dead. 

Serien utspelar sig i en stad med människor på jakt efter sina drömmar. Vi får följa en familj där barnen präglas av bitterhet, missbruk och verklighetsflykt. Men vad händer när zombieapokalypsen plötsligt inträffar? Endast de starkaste överlever och för att klara sig måste människor släppa fram sina mörkaste sidor.

Serien hittar du hos HBO Nordic, där du som signar upp dig nu får en månad av serietittande gratis.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu har Euphoria premiär – producenten bakom nya serien är Drake

14 Jun 2019, 14:29

Allt om Big Little Lies säsong 2 – och recap av första säsongen

7 Jun 2019, 09:26
Som om det inte var nog med stjärnor i rollistan gör även Meryl Streep entré i andra säsongen av den hyllade serien. Vi kan knappt bärga oss! Här är allt du behöver veta inför säsong två av Big Little Lies.

Nu kommer säsong 3 av The Handmaid’s Tale – därför är serien mer aktuell än någonsin

4 Jun 2019, 17:28
Den 6 juni kommer äntligen den tredje säsongen av The Handmaid's Tale till HBO Nordic och i en tid då kvinnors rättigheter inskränks känns serien mer aktuell än någonsin.

Svenskregisserade Chernobyl gör succé – se serien om katastrofen här

22 Maj 2019, 18:08
Den nya dramaserien om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl har hyllats av kritikerna – och vetskapen om att det hänt på riktigt gör serien om möjligt än mer skrämmande att titta på.

Här är allt vi vet om Game of Thrones: The Last Watch

22 Maj 2019, 18:08
Game of Thrones avslut lämnar ett stort tomrum i serievärlden. För dig med separationsångest kommer nu en dokumentärfilm där vi får följa med bakom kulisserna.

8 sjukt spännande serier – som är baserade på sanna historier

8 Maj 2019, 14:59
Klappar ditt hjärta också lite extra för serier och filmer med taglinen "Based on a true story"? Här har vi listat 8 riktigt fascinerande serier som är baserade på verkliga händelser.