Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Här är 5 anledningar till varför vi älskar vampyrserier

- 01/11/2018, 09:28 -
Vampyrserien Legacies på HBO Nordic

Är du en av alla som älskar vampyrserier?

Vampyrserier har varit riktigt populära i flera år och vi verkar aldrig få nog. Vad är det egentligen som gör att vi älskar de blodtörstiga varelserna?

Från Dracula till moderna vampyrserier som The Vampire Diaries – vi tröttnar aldrig på vampyrer. Den senaste i raden är serien Legacies, som är en spin-off på just The Vampire Diaries.

Hur kommer det sig egentligen att vi fascineras av så mycket av vampyrer? Vi har listat fem anledningar till varför vi älskar dem.

Både Legacies och The Vampire Diaries kan du streama på HBO Nordic här.

1. De är attraktiva

Om man jämför med andra varelser som zombies och varulvar är vampyren klart hetast. De är mystiska, fysiskt starka men samtidigt eleganta gentlemän. Eftersom de levt i hundratals år har de dessutom hunnit spara ihop till en förmögenhet.

2. De kämpar med sig själva

Typiskt för vampyrer är att de kämpar mot sin naturliga blodtörst och vill vara goda. Många av oss kan känna igen sig att kämpa med moraliska dilemman, även om det vanligtvis inte handlar om att dricka blod.

HBO Nordics Legacies
Ungdomarna i Legacies studerar på en internatskola för att lära sig hantera sina krafter.

3. Vampyren är en ultimat "bad boy"

Vem vill inte vara tjejen som den ensamma och mystiska – men sexiga – vampyren blir kär i? Egentligen vill han dricka ditt blod men den starka kärleken får honom att stå emot. Är inte det en ultimat "bad boy"?

4. De är odödliga

Vi människor är rädda för döden samtidigt som den fascinerar oss. Vampyrernas odödlighet väcker många existentiella frågor. Hade du själv velat ha evigt liv, som vampyrerna, och till vilket pris?

5. De har en spännande historia

Myter och legender om vampyrer har fängslat oss i århundraden. Från den blodtörstiga greve Dracula som sägs ha spetsat sina fiender på pålar till "Blodsgrevinnan" Elisabet Bathòry som både ska ha badat i och druckit blod från unga kvinnor för att bevara sin skönhet. 

Legacies och The Vampire Diaries
Legacies och The Vampire Diaries har alla ingredienser en bra vampyrserie behöver.

Om du är sugen på en ny vampyrserie att fastna för borde du spana in Legacies. Huvudpersonen Hope är dotter till den onda vampyren Klaus Mikaelson, som vi känner igen från The Vampire Diaries. Hope är elev på The Salvatore School for the Young and Gifted och vi får följa eleverna när de kämpar med sina övernaturliga krafter och kärleksrelationer. 

Du kan se både The Vampire Diaries och Legacies hos HBO Nordic. Signa upp dig här så får du en gratis månad av serietittande.

Advertisement