1 av 3
2 av 3
3 av 3

Cirkus Kärleken

KRÖNIKA. "Han förälskade sig istället i en av cirkusens ballerinor" Frida Grahn berättar om cirkusen kring hur hon träffade sin kille, och öknamnet han gav henne istället för kärlek - Snöhästen.


Sex & Blandat i samarbete med Modette

Sex & Blandat presenterar en serie krönikor från Modettes stjärnbloggare. Vi kommer att få en inblick i deras erfarenheter i kärleken, livets motgångar och belöningar.

Först ut var Frida Grahn, studerande modebloggare med konstintresse, om cirkusen i kärlekslivet.

sen tog Umeås Victoria Törnegren över med sin historia om när kärleken blev till något annat.

Nina Akbari pratade om att livet går vidare.

My Blomquist skrev sen en krönika om att bli kär i kärleken.

Kärlek. Ett ord med många och svåra betydelser. För mig är kärlek respekt, attraktion, lojalitet, omtänksamhet och givmildhet gentemot en annan individ och kan även beskrivas som en känslomässig cirkus. Med liknelsen Cirkus menar jag det att när du äntrar entrén så kommer du in i en drömvärld, fylld med vackra uppträdanden och scener. Men du känner egentligen inte till vad som sker bakom scendekorerna. Du bjuds på sockervadd och godis, hela lokalen är full av kärlek och nervositet. Har du sedan tur får du komma in bakom kulisserna, därmed lära känna hela cirkusen och personerna bakom föreställningarna. Du lär känna det inre, det äkta och inte bara den ytliga nykära perioden!

Att vara förälskad kan alltså liknas med inträdet till denna cirkus fylld av uppträdanden, ståhej och sockervadd. Första perioden är helt underbar men innehåller också spänning, nervositet och balanserande på linor. Väldigt många av oss får uppleva just detta förälskningsrus men det är tyvärr få som lyckas vidare till fas två, den Sanna Kärleken eller ”bakom kulisserna” som ovan nämnt.

Det är i tonåren våra drömmar om den perfekta relationen nalkas, idéer formade av vårt arv och vår miljö. Idealet växer sig starkt och någon slags utopi börjar ta form. Småromanser genomarbetas undan för undan och många känner till slut att det är omöjligt att finna den ”felfria relationen” då det förväntas vara en dans på rosor hela tiden.

Så kände jag. Fjorton år gammal och hopplöst inriktad på att finna förälskelsen. Så smäller det äntligen till en ljummen sensommardag. Erik, från min konfirmationsgrupp, får mig falla av linan. Dock var vi i detta skede tyvärr från två helt skilda världar. Jag var som en i cirkusens publik, blyg, mesig och töntig. Erik var som en riddare med högt buret huvudet på en jättelik vit hingst i manegen och var otroligt cool. När vi väl möttes i ingången så krockade våra förväntningar. Jag var naiv och hoppfull och passade inte in i hans värld med coola hockeygrabbar, fester och flirtiga tjejer. När jag vid ett tillfälle berättade för honom att jag älskade att bygga snöhästar på vintern rann den sista droppen över. Erik gav mig ett öknamn, Snöhästen, och sa till mig att jag inte var någonting för honom. Han förälskade sig istället i en av cirkusens ballerinor, en tjej med högre status. Helt förkrossad lämnade jag denna känslomässiga scen full av fejkade fasader och gav upp alla förhoppningar på att någonsin få uppleva en cirkusföreställning igen.

Efter ett helt år med splittrat hjärta, några kortvariga och förvirrade relationer med andra pojkspolingar och med smeknamnet Snöhästen på släp så träffades vi åter igen. Erik och jag. Denna gång på försommaren, slutrushen på vår konfirmation. Tolv månader hade gått sedan Eriks nekande till min kärlek. Mognaden hade hunnit ikapp oss båda, Erik stigit av sin höga häst och det klickade direkt. Kulissen mellan oss var som bortblåst. Vi såg rakt igenom varandra utan förakt eller fasader, så som vi var på riktigt. Kärlek vid andra ögonkastet brukar vi säga och skratta åt mitt gamla öknamn. Sedan den junidagen, för drygt fyra år sedan, har vi inte skilts åt. Erik är och kommer alltid att vara min sanna Kärlek.

Det jag vill säga till dig där ute är att jaga inte, vänta inte och sätt inte press på dig själva angående kärlekslivet. Var inte girig efter att hitta den rätta med en gång. Älska dig själv och lär känna din omvärld långsamt och utan att bygga upp en falsk kuliss. Den Sanna amouren kommer med tiden, när du lärt dig slappna av och trivs med dig själv. Det är när du som minst anar det som du får fribiljetter till kvällens cirkusföreställning, första raden och gratis sockervadd.

En krönika av Frida Grahn

http://nyheter24.se/modette/fridagrahn/

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.