Fredag 14 Maj
Stockholm

Krönika: Fastna inte i alla ändå

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

"Du behöver den där bekräftelsen som du bara tror att man kan få genom att någon är kär i en. Det är då lätt att man slänger sig in i en massa relationer bara för att man vill ha bekräftelse och något man tror är kärlek."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sex & Blandat i samarbete med Modette

Sex & Blandat presenterar en serie krönikor från Modettes stjärnbloggare. Vi kommer att få en inblick i deras erfarenheter i kärleken, livets motgångar och belöningar.

Först ut var Frida Grahn, studerande modebloggare med konstintresse, om cirkusen i kärlekslivet.

sen tog Umeås Victoria Törnegren över med sin historia om när kärleken blev till något annat.

Nina Akbari pratade om att livet går vidare.

My Blomquist skrev sen en krönika om att bli kär i kärleken.

Jag tror att alla människor mer eller mindre söker efter kärleken. Visst, alla kanske inte önskar sig ett klassiskt prinsessbröllop men alla behöver vi någon som kan få oss att släppa allt annat för en stund. För kärlek är ju något av det bästa som finns och det är klart att vi alla vill uppleva det där fina som visas i filmer. Just därför är det också så lätt att känna sig så ensam när man inte har någon att älska. Speciellt om du aldrig har varit riktigt kär i någon som älskat dig tillbaka. Hela livet har man väntat på den rätte som aldrig kommer.

Man börjar tillslut att leta efter en orsak till problemet och lägger lätt skulden på sig själv. Du tänker att du helt enkelt är för ful/tjock/tråkig/barnslig/påfrestande eller vad det nu kan vara för att någon överhuvudtaget ska kunna älska dig. Ju längre tiden går desto sämre självförtroende får man. Du behöver den där bekräftelsen som du bara tror att man kan få genom att någon är kär i en. Det är då lätt att man slänger sig in i en massa relationer bara för att man vill ha bekräftelse och något man tror är kärlek. För hur vet man egentligen? Vad som är vad? Du känner dig kanske glad och pirrig men är du verkligen kär i personen ifråga eller bara kär i kärleken? Kanske är allt upplagt för den perfekta relationen. Han är ju ändå helt okej snygg, ni har kul ihop och framförallt – han gillar ju dig!

Det är just det lilla ordet som jag ser som den största varningsklockan. Ändå:t. För om det nu är riktig kärlek så ska det inte finnas några ändån, relationen kommer aldrig att hålla om du redan i början bara älskar vissa delar av personen ifråga. För det ska inte kännas ”helt ok” när man är kär – det ska kännas fantastiskt!

Det är alldeles för många idag som fastnar och står och velar med personer i relationer som inte känns helt hundra. Jag har själv gjort det, vissa av mina kompisar gör det. Egentligen är det bara ett sådant otroligt slöseri med tid. För man hittar oftast inte kärlek, den hittar dig. En riktig klyscha må hända men denna gång en sann sådan. För en dag slår kärleken till när du minst anar det, med den du minst anar och då vet du direkt. Då finns det inte längre några tvivel och ändån.  

Det jag försöker säga är; gå inte runt och leta efter kärleken. Jag lovar att den kommer så småningom. Och när den väl kommer så garanterar jag er att den är värd all väntan tusen gånger om. Jag vet för jag är kär nu och det är precis lika fantastiskt som det utlovas på film.

- My Blomquist, nyheter24.se/modette/myblomquist

Kommentera
Kopiera länk
Dela