Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tävling: Vinn erotisk litteratur

Gustav driver bloggen Pillow Talk här på Sex & Blandat.
1 av 1

Gustav driver bloggen Pillow Talk här på Sex & Blandat.

Charliebykabusa.se

Sex & Blandat | 15/10/2010 14:03

Gustav Almestad är inte bara uppskattad bloggare här hos oss, han är även en av redaktörerna till Skamlöst - Erotiska noveller och inte minst är han en jättesnäll kille eftersom han nu låter Sex & Blandat lotta ut ett exemplar av boken!

Obs! Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.

 

Skamlöst är sammanställd av Gustav Almestad och Erika Söderström och släpptes 7 oktober på Charlie by Kabusa. Förutom redaktörerna själva har författare som Birgitta Stenberg, Sara lövestam, Lars Gårdfeldt, Viktor Johansson, Elin Grelsson m.fl. medverkat.

Vi bad Gustav själv beskriva boken och dess innehåll och detta är hans ord:

– Det är ingen direkt hemlighet att sexskildringar i litteraturen är styvmoderligt behandlade. Ofta som ett nödvändigt ont som författaren hastar igenom och som inkluderats bara för att föra en berättelse framåt eller visa på tillstånd som till exempel dåliga relationer. Just dåligt sex är närmast ett universalknep för att illustrera ett fallande äktenskap i både film och litteratur.

Det blir sällan sexualitetens tur att få finnas som egenvärde och utvecklas förbi likriktade symboler. I bästa fall kommer uppmärksamheten i form av runkmaterial, men vi trodde att det fanns mer att hämta när arbetet med Skamlöst tog fart. Vi såg också överraskande stort intresse att vara med bland de tillfrågade, även bland de som tackade nej av andra skäl, och även om det ofta följde en diskussion om hur mycket ren porr det skulle vara så märks det att det inte varit tyngdpunkten att försöka tävla med porr.

Vi vill för all del kåta upp, men aldrig på bekostnad av skildringarna i sig. Att väcka lust och måla upp knull behöver inte vara avancerat projekt, det finns en anledning till att mycket porr följer simpla mönster och koder. Inget fel i det, men vi tror att man också kan utforska sexualitet grundligt genom friare skildringar. Vi har samlat 18 olika bilder av hur det kan gå till. Olika bilder av hur sexualitet fungerar och vad det kan göra med oss. Kanske en väg att förstå det man själv inte tänder på, och känna igen sig på andra sätt.

Erotik är inte bara något att bli tillfälligt kåt av utan en hjälp att sätta ord på sin lust och förstå sin egen och andras sexualitet.

.