Tisdag 28 Sep
Stockholm

Stora förändringar för Stockholm Pride 2011

Paraden.
1 av 3
Paraden. Foto:
Pär Wiktorsson, ordförande för Stockholm Pride.
2 av 3
Pär Wiktorsson, ordförande för Stockholm Pride. Foto: Mimmie Hedman
Hötorgsskraporna i regnbågens färger.
3 av 3
Hötorgsskraporna i regnbågens färger. Foto: Julius L

När vintern nalkas med snö, slask och kyla passar det väl utmärkt att tänka tillbaka på tidigare festivalår, och se fram emot nya, förbättrade sådana?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sagt om Stockholm Pride

– Jag blev tårögd för att jag kände sådan gemenskap. Jag kände mig accepterad och oövervinnerlig.

/Amir Akrouti

– Det var min första Pride-festival idag men definitivt inte min sista. Jag älskar att åka flak, och när det är tusentals människor som står vid kanterna och tittar är det ännu roligare.

/Anna Hibbs

– Läser att nästa år Pride-festival går av stapeln i Kungsträdgården. Fan vad coolt. Nu öppnas festivalen upp för alla. Utan entréavgifter. Det är ett viktigt steg i utvecklingen.

/Richard Engfors

Nästa Pridefestival kommer att se ganska annorlunda ut i jämförelse med tidigare år avslöjar nu Stockholm Prides styrelse.

De traditionella områdena Pride Park och Pride House försvinner och ersätts av Pride Kungsträdgården och Pride Sergels. På Pride Kungsträdgården kommer ingen entréavgift krävas och en salig blandning av konserter, konst, debatt och scenframträdanden står på menyn 2011.

Pride Sergels tyngdpunkt kommer att ligga på debatt, seminarier, teater, musik och konst. Den stora och mycket uppskattade paraden kommer dock finnas kvar i sin vanliga form.

"Fokus för förändringarna är att göra festivalen mer öppen och tillgänglig för hbtq-communityt och alla vänner som vill delta i Nordens största pridefirande." Skriver Stockholmpride.org.

För den som är intresserad av att jobba med Stockholm Pride finns nu möjlighet att söka diverse tjänster som bland annat ekonomisamordnare, solidaritetsansvarig och presschef. Samtliga platsannonser finns att hitta på www.stockholmpride.org.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela