Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stora förändringar för Stockholm Pride 2011

- 26/10/2010, 17:45 -
Paraden.
1 av 3

Paraden.

Pär Wiktorsson, ordförande för Stockholm Pride.
2 av 3

Pär Wiktorsson, ordförande för Stockholm Pride.

Mimmie Hedman

Hötorgsskraporna i regnbågens färger.
3 av 3

Hötorgsskraporna i regnbågens färger.

Julius L

När vintern nalkas med snö, slask och kyla passar det väl utmärkt att tänka tillbaka på tidigare festivalår, och se fram emot nya, förbättrade sådana?

Nästa Pridefestival kommer att se ganska annorlunda ut i jämförelse med tidigare år avslöjar nu Stockholm Prides styrelse.

De traditionella områdena Pride Park och Pride House försvinner och ersätts av Pride Kungsträdgården och Pride Sergels. På Pride Kungsträdgården kommer ingen entréavgift krävas och en salig blandning av konserter, konst, debatt och scenframträdanden står på menyn 2011.

Pride Sergels tyngdpunkt kommer att ligga på debatt, seminarier, teater, musik och konst. Den stora och mycket uppskattade paraden kommer dock finnas kvar i sin vanliga form.

"Fokus för förändringarna är att göra festivalen mer öppen och tillgänglig för hbtq-communityt och alla vänner som vill delta i Nordens största pridefirande." Skriver Stockholmpride.org.

För den som är intresserad av att jobba med Stockholm Pride finns nu möjlighet att söka diverse tjänster som bland annat ekonomisamordnare, solidaritetsansvarig och presschef. Samtliga platsannonser finns att hitta på www.stockholmpride.org.