Måndag 19 Apr
Stockholm

Film: Hysteria

Oscarsnominerade Maggie Gyllenhaal är snart aktuell i en ny film i vilken historien om den första vibratorns uppkomst berättas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Maggie Ruth Gyllenhaal

Maggie föddes 16 november 1977 i New York. Hon debuterade som skådespelerska i filmen Waterland (1992) och har sedan dess medverkat i en rad uppmärksammade filmer.

I Donnie Darko (2001) spelade hon syster till sin, även i verkligheten, yngre bror Jake Gyllenhaal.

Mest känd är Maggie Gyllenhaal för sina insatser i filmerna: The Dark Knight, Sectretary och SherryBaby.

Skådespelerskan Maggie Gyllenhaal spelar i den romantiska komedin Hysteria, en ung, viktoriansk kvinna vars far Dr Dalrymple (Jonathan Pryce) arbetar med att hjälpa neurotiska och så kallade hysteriska kvinnor att slappna av och få ro. Detta gör han genom att ge dem orgasmer, hör och häpna!

Filmen, som är baserad på en mer eller mindre verklig händelse, handlar kort sagt om hur den första vibratorn (genom ett misstag) uppfanns av denne Delrymples kollega, vilken inte helt oväntat har en affär med Gyllenhaals karaktär.

Detta är således även en kärlekshistoria. “Det kunde ha varit en 15-minuters komisk sketch, men vi har breddat berättelsen betydligt och vibratorn är vad som för de älskande samman." Säger den amerikanska regissören Tanya Wexler till The Guardian.

Produktionen påbörjades i oktober i London och Luxemburg, och planeras släppas under 2011.

 

Maggie Gyllenhaal i Secretary

Kommentera
Kopiera länk
Dela