Onsdag 21 Apr
Stockholm

Intervju: Snygg, söt eller sexig?

Karl Kwarnmark
1 av 9
Karl Kwarnmark. Foto:
Joakim Mattsson bloggar på www.nyheter24.se/blogg/diabetesmannen
2 av 9
Joakim Mattsson bloggar på www.nyheter24.se/blogg/diabetesmannen. Foto:
Björn Wendelborn
3 av 9
Björn Wendelborn. Foto:
Prinsessan Madeleine är en "bra" tjej enligt Karl
4 av 9
Prinsessan Madeleine är en "bra" tjej enligt Karl. Foto: Scanpix
Sofi Fahrman - "fin"?
5 av 9
Sofi Fahrman - "fin"?. Foto: Scanpix
Beyonce är tydligen "go"
6 av 9
Beyonce är tydligen "go". Foto: Scanpix
Scarlett - en riktig "snygging" enligt Karl
7 av 9
Scarlett - en riktig "snygging" enligt Karl. Foto: Scanpix
Medan Björn hävdar att Audrey Hepburn är just "snygg"
8 av 9
Medan Björn hävdar att Audrey Hepburn är just "snygg". Foto: Scanpix
Sex & Blandat+Killpanelen=sant
9 av 9
Sex & Blandat+Killpanelen=sant. Foto:

KILLPANELEN. Grabbarna fick svara på vad det betyder att en tjej är "snygg" i stället för "sexig" eller "het" och inte "söt". Det visade sig snabbt och tydligt att smaken är som baken och ännu en gång - att vi alla är olika.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vem är vem?

Johanna Schreiber skriver här på Sex & Blandat i sin blogg Kuddrummet. Utöver det jobbar hon som sex- och relationsexpert på tidningen FRIDA och pluggar till journalist.

Killpanelen består denna gång av:

Karl Kwarnmark (i artikeln KK)

Joakim Mattsson - Diabetesmannen (i artikeln JM)

och Björn Wendelborn (i artikeln BW).

”Du är så gullig, nästan som en liten bebis!”. Jag rynkade på näsan när en av mina första pojkvänner, 14 år gammal, tyckte att det var en komplimang att likna mig vid ett spädbarn.

Fyra år senare står jag i en soffa och dansar på en klubb i Göteborg när en kille tränger sig upp i soffan, lägger sin hand på min ena skinka och väser att jag är ”sjukt sexig”. Jag blir förbannad och puttar ner honom på golvet bland glaskross och cigarettfimpar, ty detta var i de dagar då man fortfarande fick röka på krogen. Jag var hellre ”gullig som en liten bebis” än ”sjukt sexig”. Men mest av allt ville jag bli omnämnd av killarna i samma termer som min bästis alltid blev. Hon hade långt blont hår, sprang en mil varje morgon och fick alltid höra att hon var ”fräsch”.

Jag ville också vara fräsch. Som en fruktsallad eller ett nystädat badrum! Jag förstod inte varför jag alltid fick vara antingen gullig eller sexig. När jag egentligen ville vara fräsch.

Först på senare år har jag insett varför jag aldrig fick vara den ”fräscha” tjejen, utan ständigt fick dras med att vara gullig eller sexig. För att ni andra brudar där ute ska slippa slå knut på era egna tankar på samma sätt som jag gjorde en gång i tiden har jag bett Sex & Blandats eminenta killpanel att bena ut hur de definierar dessa adjektiv, och några till. När jag äntligen förstod vad de menade insåg jag snabbt att jag hellre är gullig än fräsch. Mycket hellre.

Med kärlek,

Johanna

 

Så killar, vad är en söt tjej?

KK: Jessica Alba. En söt tjej kan vara lite otajt, men inte alltid, och har inte klassiska vackra drag utan lite mer runt ansikte. En söt tjej kan ha ett lite barnsligt utseende och även klä sig så. Har nära till skratt och ett gulligt sådant.

JM: En söt tjej är en tjej som är helt naturlig, klär sig helt normalt och sitter oftast tyst tills hon blir tilltalad.

BW: Alltså, till att börja med måste jag erkänna att jag alltid har haft svårt att separera de här adjektiven. Men jag ska försöka ändå. En söt tjej är i mina ögon precis som en söt kille. Det är antingen en person som beter sig sött i betydelsen snällt eller en person som ser söt ut, alltså docklik och oförstörd. Det är på det hela taget en mycket vansklig sak att säga till någon. Däremot duger ordet gott när man ska beskriva sin mormor.

Och en snygg tjej?

KK: Scarlett Johansson. Snygga tjejer finns det gott om och de är ofta ganska medvetna om att de är snygga och kan bli lite arroganta. En snygg tjej klär sig snyggt men ofta inte så jättepersonligt, har klassiska drag som rak näsa, höga kindben och bra kropp.

JM: En snygg tjej är en som bryr sig mycket om utseendet och kläderna. Mer än så är det liksom inte.

BW: Ordet har misshandlats så mycket av högstadielever genom åren så nu känner man sig bara som en kalvig kille med fjunig överläpp när man ska påstå att någon tjej är snygg.? Men filmstjärnor från Hollywoods guldålder är snygga. Sådana som Audrey Hepburn och Errol Flynn.

Vad är en go tjej?

KK: Beyonce. En tjej som är lite snygg och lite söt och som dessutom är snäll, som man kan snacka med. Är så att säga lite mysigare och kan även vara lite manlig, hon har en personlighet man gillar.

JM: Hon som är megatrevlig, blyg, snäll. Lite halvtråkig kan tyckas.

BW: Go (alltså inte god, d:et är väldigt betydelsebärande) vet jag inte om någon utanför Göteborg säger. Eller, jag vet inte någon som säger det överhuvudtaget. I mitt huvud ringer bara gamla haranger som “hon e la fö go”. Och det låter inte alls bra.

Hur känner man igen en fräsch tjej?

KK: Angelina Jolie. En fräsch tjej är snygg, vältränad, dressad och mån om sitt utseende. Kan vara lite street-smart och hennes personlighet är ofta snabb som vinden.

JM: Använder aldrig det ordet om en kvinna!

BW: Mitt toablock doftar fräscht. Det är den där blandningen av ocean, citron och urin. Så luktar en fräsch tjej också fast kanske med inslag av balsam, hud och Chanel.

En attraktiv tjej?

KK: Alesandra Ambroso. En attraktiv tjej är snygg och man kan inte göra sig attraktiv utan det kommer naturligt, med stort fokus på utstrålning.

JM: En som är sig själv och visar attityd samt en stark självkänsla. Men det finns en gräns.

BW: Det är någon som har humor, självförtroende, ett lagom kaosigt beteende och gärna finskt eller adligt påbrå. Åtminstone i min värld.

Vad är en gullig tjej?

KK: Mandy Moore. Det är en som en go tjej fast lite mindre snygg, hon är rolig och snäll och man skrattar med henne. Jag känner för att prata med henne som ett barn.

JM: What?

BW: En glad bäbistjej. Och en vuxen person som gör något snällt och omtänksamt.

Och en fin tjej?

KK: Sofi Fahrman. En fin tjej är väldigt söt och snygg, en som är lite opersonlig som man gärna hade velat forma lite för att bli en fin flickvän.

JM: Söt, bra tjej, ärlig och mysig - förhållandetjejen!

BW: En god människa. I och med att jag älskar mig själv så brukar jag ofta känna att tjejer är fina när de tycker och gör ungefär som jag.

Vad är en sexig tjej?

KK: Megan Fox. Lite porrig som man vill ... med. Sexuellt frigjord, ligger lite mer än andra tjejer men det är okej. Klär sig utmanande fast inte slampigt, har en bra kropp som är viktigare än allt annat. Man biter sig i läppen när man ser henne.

JM: Hon som är grov i munnen, visar mycket hud och har en sexig blick.

BW: En tjej med ett sunt självförtroende och mycket humor.

En het tjej?

KK:  Selita Ebanks. En som man nästan bränner sig på och som får en att säga "oohh" när hon går förbi.

JM: Huh?

BW: Det är en sådann där tjej som ofta hamnar på tidningars framsida med väldigt lite kläder på sig. Och det är ju inte så kul för henne kommer man aldrig få träffa. Men en vanlig tjej kan vara het också, även om det är ett dåligt ord. Sexig låter mycket bättre så titta på den beskrivningen istället.

Och slutligen - vad är en bra tjej?

KK: Prinsessan Madeleine. En bra tjej blir snyggare ju mer man tycker om henne. Trogen.

JM: Hon har allt!

BW: En bra tjej är en bra människa. Hon slår inte sin kille, hon hjälper svaga, hon är lagom snäll, hon skrattar alldeles för högt, hon fiser utan att skämmas, hon blir för full ibland och skäms lite dagen efter, hon snusar eller röker även fast det är dumt, hon tar plats och säger åt folk att vara tysta när hon tröttnar på dem, hon gör bara saker hon själv vill - inte massa skit som hennes kille bestämmer, hon gör något vettigt med livet för hon är smart och tuff och grym. Typ så.

 

Som sagt, delade meningar hos killpanelen. Vad tycker ni?

Den här snubben har svårt att välja vilken typ av tjejer han gillar bäst

Kommentera
Kopiera länk
Dela