Tisdag 25 Jan
Stockholm

Intervju: Sthlm Darling - ny webbserie!

Sthlm Darling har premiär den 10 december påwww. qx.se
1 av 4
Sthlm Darling har premiär den 10 december påwww. qx.se. Foto:
Fina Nour medverkar!
2 av 4
Fina Nour medverkar!. Foto:
Ny webbserie på Qx
3 av 4
Ny webbserie på Qx. Foto:
Skaparna
4 av 4
Skaparna. Foto:

I början av december har webbserien Sthlm Darling premiär på Qx. Handlingen kretsar runt tre tjejer i tjugoårsåldern och deras relationer. Sex & Blandats bloggare Victoria Greve har snackat med regisörerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Läsa mer?

Sthlm Darling har premiär den 10 december på www.qx.se.

Läs mer om Adéle Edling på hennes blogg Vasaru.

Och om Annika Ivarsson och hennes projekt på Pikosekunder.

Enligt manusförfattaren Annika Ivarsson är serien mer inspirerad av Sugar Rush än The L-Word och spelades in på bara nio dagar i somras. Victoria Greve intervjuade Annika Ivarsson och Adele Edling, som regisserat.

Hur kom ni på idén till Sthlm Darling?

Adele:

– Jag jobbade på en annan webbserie och kom underfund med att qx verkligen skulle behöva någonting när man väntar på att bli inloggad (köar) Det var även ganska mycket som hände i mitt liv just då så jag ville väl skriva av mig.

Annika:

– Det kändes kul att göra något som redan har en potentiell publik, sen känns det som att det görs pinsamt lite flatfilmer i Sverige. Det finns ett stort hål att fylla. Många pratade om The L-Word när vi spelade in, men egentligen är vi nog mer inspirerade av Sugar Rush.

Vad kommer serien att handla om?

Adele:

– Tre tjejer i tjugoårsåldern som bor i Stockholm och som hamnar i lite bisarra relationssituationer.

Varför titeln Sthlm Darling?

Adele:

– Jag och Annika hade för länge sedan idén om att vårat produktionsbolag skulle heta Darling. Så la vi bara till sthlm och darling passar ju fint eftersom det handlar om tjejer.

Annika:

– Haha! Sthlm Darling kom vi fram till efter att Adele ratat alla mina förslag (till exempel Girl Lovers United) och vi var tvungna att bestämma oss.

Hur hittade ni skådisarna?

Adele:

– Vi hade en öppen casting på filmcentrum och qx annonserade om detta på sin hemsida. En och en annan är diverse kompisar till mig.

Annika:

– Jag bor i Göteborg, så vi har jobbat mycket via Skype och mail. Men det tyngsta lasset under förproduktionen fick Adele dra. Hon gjorde ett riktigt hästjobb.

Vilka är ni som gjort serien? Och tillsammans med vilka?

Adele:

– Jag är Adele, regissör. Jag jobbar just nu som klippare på realityserier annars. Jag gjorde den som ett samarbete med Annika Ivarsson (manus) och ett helt crew som jag jobbat med tidigare, främst under min mediautbildning. Fotografen heter Robert Eklund, inspelningsledare Kajsa Björnlund, klippare Joanna Forsberg.

Annika:

– Vi hade massa hjälp av folk som ställde upp. Det är ju ett nollbudgetprojekt från början till slut. Vi fick låna utrustning av Filmbasen, men annars har vi stått för allt själva.

Hur många avsnitt blir det? Kommer det en fortsättning?

Adele:

– Det blir femton avsnitt totalt och dom varierar mellan en och en halv till tre minuter. Vi vet inte än om det kommer en fortsättning. Just nu känns det som om jag behöver en paus från just detta projekt. Jag och Annika är lite i planeringsstadiet för att göra en långfilm i sommar.

Annika:

– Ja det här blir inte det sista man ser av oss!

 

Superintervjuaren Victorias blogg hittar ni HÄR.

Och här har vi trailern till kommande serien

Kommentera
Kopiera länk
Dela