Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Intervju: "The Gayness In Sweden"

- 25/02/2011, 12:08 -
Victoria Greve.
1 av 2

Victoria Greve.

Victoria Greve

Jasmine och Sarah videobloggar.
2 av 2

Jasmine och Sarah videobloggar.

Faksimil Youtube.com/TheGaynessInSweden

Det började som ett upprop för att få videobloggande hbtq-ungdomar att förena sig. Det blev en jättestor pladdrig facebookgrupp. Och nu är sju utvalda videobloggare klara.

I vår fina Victoria Greves blogg kunde vi för inte länge sen läsa följande:

En tjej som heter Nemo har startat en kanal på Youtube som heter TheGaynessInSweden. Tanken är att alla hbtq-personer som känner sig peppade och som vill skickar in en video som svar på Nemos video, sen väljs sju videobloggare ut som får en veckodag var. Varje vecka ska de sen göra ett inlägg var om ett givet ämne.

Nu, är de sju utvalda videobloggarna klara och Victoria mailade initiativtagaren Kim ”Nemo” Wahlhgren som berättade lite mer om tanken bakom projektet och om de lyckligt framröstade videobloggarna.

Kan du presentera de bloggare som valts ut, lite kort?

Lovisa är en härlig tankspridd och glad människa ifrån Göteborg som är 22 år. Kommer ursprungligen från Stockholm. Jasmine och Sarah är två tjejer ifrån Helsingborg i Skåne som verkligen har livet framför sig och sitter alltid och skrattar och är glada!

Ina är en härlig 19-åring ifrån Helsingborg och hon är väldigt skoj frisk av sig och har alltid för sig en massa saker hela tiden! Benjamin aka Benny är ju en glad och härlig människa som studerar på It. Han kommer från Göteborg och är 18 år.

Charlotte är från Stockholm och är musiker. Hon har väldigt mycket tankar som hon gärna delar med sig och har oftast mycket att säga. Hon har en egen blogg som är väldigt populär och studerar till lärare och hon är 23 år.

Alexandra är min kompanjon för denna kanal. Hon är 25 år och kommer från Malmö. Hon är författare till Är du med i gaymet?

Trodde du att det skulle bli så här stort?

– Nej, jag trodde verkligen att det inte skulle bli såhär stort. Trodde verkligen inte att folk skulle tycka att det var en bra idee heller men det är ju alltid värt att ge det en chans! Carpe diem som jag brukar säga. Man vet ju inget om man inte ger det en chans. Eller hur?

Läs hela Victorias intervju med Nemo på Stolthet & Fördom.

Jasmine och Sarah om att komma ut: