Stockholm

Undersökning: De nya dejtingreglerna

15 minuter räcker för att veta om det finns någon personkemi.
1 av 3
15 minuter räcker för att veta om det finns någon personkemi. Foto: Sxc.hu
Undersökningen gjordes av Match.com.
2 av 3
Undersökningen gjordes av Match.com. Foto: Faksimil Match.com
Nu har reglerna ändrats - igen.
3 av 3
Nu har reglerna ändrats - igen. Foto: Sxc.hu

Håll i hatten alla singlar. Nu har dejtingreglerna ändrats - igen. Sex & Blandat presenterar den senaste undersökningen.


Läs mer
Match.com

Match.com grundades 1995 och är en pionjär inom nätdejting. Under sin drygt femtonåriga livstid har Match.com varit ansvarig för fler dejter, relationer och äktenskap än någon annan webbplats.

I dag driver Match.com ledande prenumerationsbaserade webbplatser för nätdejting i 25 länder, på åtta språk och på fem kontinenter. Deras huvudkontor ligger i Dallas, Texas.

För mer information, besök www.match.com.

En ny undersökning från Match.com har tagit en grundlig titt på singlars beteende och resultatet - baserat på svaren från 5 200 personer i åldrarna 21 till 65 år - visar att dejtingreglerna har ändrats.

Visserligen ser Amerikas dejtingkultur lite annorlunda ut än vår och i undersökningen var det just amerikaner som deltog, men mycket känns igen tycker vi på Sex & Blandat.

Tradition gäller fortfarande

Kvinnor förväntar sig att mannen ska ta första steget och bjuda ut sin flört på dejt och även om 41 procent av kvinnorna skulle erbjuda sig att betala notan på första dejten känner fortfarande en majoritet av männen - 37 procent - att de bör göra det.

Vägen ut

Både män och kvinnor är överens om att 15 minuter räcker för att veta om det finns någon personkemi. Men om dejten inte går som planerat, skulle bara 12 procent av singlarna faktiskt säga god natt och hej då inom dejtens första 30 minuter.

Tack, men nej tack

Om din dejt - till skillnad från dig - inte inser att ni inte passar ihop, känner de flesta att ärlighet varar längst. 52 procent av de tillfrågade anser att du artigt bör förklara att du inte är intresserad, följt av de 24 procent som i stället rekommenderar dig att svara svävande om din framtida tillgänglighet.

Yngre singlar är dock mest benägna att ignorera kommande samtal och skicka dem direkt till röstbrevlådan.

Sex på första dejten?

Drygt sex procent av singlarna hävdar att de ofta har haft sex på första dejten, medan 80 procent av singlarna ogillar att avsluta dejten mellan lakanen.

Telefonsamtalet

48 procent av kvinnorna föredrar att mannen hör av sig efter första dejten. Endast sex procent av männen hör av sig under det första dygnet och majoriteten av männen - 68 procent - spelar helst coola och ringer mellan en till tre dagar efter dejten.

64 procent av de tillfrågade är också öppna för samtal via text och mail, men mer än 80 procent föredrar fortfarande samtal på telefonen.

Bli vän på Facebook

26 procent av de yngre singlarna (mellan 21 och 34 år) tycker det är okej att lägga till en dejt på Facebook efter ett par dagar, medan 11 procent av singlarna i åldern 35 till 44 år väntar med att göra detta till dess att förhållandet har blivit seriöst.

Den här killen vet hur man flörtar på Facebook. Eller inte?

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.