Torsdag 9 Dec
Stockholm

Tjejpanelen: Kan man komma över otrohet?

1 av 4
Quetzala Blanco.
2 av 4
Quetzala Blanco. Foto:
Hanna Persson.
3 av 4
Hanna Persson. Foto:
Lisa Eriksson.
4 av 4
Lisa Eriksson. Foto:

Är det möjligt att över huvud taget gå vidare efter en otrohet?Tjejpanelen ger sin syn på saken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Veckans panel

Quetzala Blanco, 27 år, nöjesredaktör på Nyheter24.
Bloggar på: http://nyheter24.se/blogg/quetzala-blanco/

Hanna Persson, 22 år, reporter på Egoboost Magazine.
Bloggar på: http://hanapee.se

Lisa Eriksson, 32 år, skribent på tidningen Frida.
Bloggar på: http://knivlisa.devote.se

Quetzala Blanco:

- Ja det kan man så klart, men säger man att man förlåter så måste man verkligen göra det också och inte dra upp det i tid och otid. Så fort man inser att man inte äger sin partner och att vissa saker står utom ens kontroll så blir det mycket enklare. Man kan ju gå runt livet ut och hoppas att nån inte ska vara otrogen, om trohet nu är något man värdesätter, men man kan aldrig räkna med det och utgå från det.

Hanna Persson
:

- Som med mycket annat beror det på omständigheterna och var man befinner sig i förhållandet. Jag själv har både "bedragit" och blivit "bedragen" och vet att man kan komma över det, utan att det blir destruktivt. Men jag vet också att det krävs skitmycket arbete för att hitta tillbaka till det man hade. Tillit tar en tid att bygga upp, så båda parterna bör vara väldigt med på att det krävs mycket arbete, men det krävs ju också att den som bedragit visar stor ånger för att det ens ska gå att arbeta på.

Lisa Eriksson:

- Det är nog lättare att ha intentionen att glömma och gå vidare, än att faktiskt glömma och gå vidare. Är man sårad men dökär kan man förlåta vad som helst (förutom kanske att han har en fetisch på kadaver eller små barn) för att sedan inse att man inte alls litar på personen. Ska man bestämma sig för att förlåta, ska man ha goda grunder för att det är osannolikt att samma sak händer igen. Och då måste man anstränga sig för att inte utgå från det värsta. Det är det krångliga, men vissa är bättre på det. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela