Filippa Berg.
1 av 4
Filippa Berg. - Foto: Emelie Lager
Emma Malmlöf.
2 av 4
Emma Malmlöf.
Quetzala Blanco.
3 av 4
Quetzala Blanco.
Tjejpanelen består av...
4 av 4
Tjejpanelen består av...

Tjejpanelen: Hur stor åldersskillnad är okej i ett förhållande?

"Vad kan de där två ha gemensamt egentligen?"Så brukar det låta bland elaka tungor när två personer med många år emellan sig inleder ett förhållande. Men spelar åldern verkligen någon roll?Vi frågade vår tjejpanel: Hur stor åldersskillnad är egentligen okej i ett förhållande?


Veckans panel

Quetzala Blanco, 27 år, nöjesredaktör på Nyheter24.Bloggar på: http://nyheter24.se/blogg/quetzala-blanco

Filippa Berg
, 21 år, redaktör för Sex & Blandat.
Bloggar på: http://filippaberg.se

Emma Malmlöf, 21 år, nöjesredaktör på Nyheter24.Bloggar på: http://petite.nu

Quetzala Blanco:

- Jag tycker att man kan ha hur hög åldersskillnad som helst. Ja, kanske inte typ Anna Nicole och han rullstolsbundna för det var lite väl om jag ska vara ärlig, men annars är det bara att köra så länge det är lagligt.

- Tycker det bara kan komma bra saker ur att vara i en relation med saftig åldersskillnad: episkt sex (för alla parter), massor att prata om (generationskrockar, hur det var förr, huruvida internet är en fluga osv) och ja, det var väl det hela.


Filippa Berg:

- Spontant vill jag säga att "kärlek är kärlek och har ingen ålder! Kör på!" typ men efter att ha funderat ett tag inser jag att jag nog inte är så öppen inför detta trots allt...

- Jag reagerar starkt på om den ena parten är under 18. Då känns det pedofilvarning om den andra är många år äldre. Sådant tycker jag är direkt obehagligt. Och visst kan man tycka det är skumt med stora åldersskillnader i andras förhållanden, men helt ärligt, vad har man med det att göra egentligen? Fast i och för sig... skulle min pappa skaffa en tjej i min ålder (han själv är 67...) så skulle jag spy samt protestera högljutt. Gäller det någon i ens familj har man väl med saken att göra ändå kanske, litegrann i alla fall...

- Men å andra sidan, skulle min pappa skaffa en dam i 47-årsåldern (20 års skillnad) skulle jag nog vara mer "go dad!".
Man kan väl enkelt konstatera att åldern spelar mindre roll ju äldre man blir.


Emma Malmlöf
:

- Så länge man är över 18 som yngsta partner så borde man rimligtvis vara kapabel till att bedöma själv så då kan man väl egentligen inte säga något. Därför tycker jag att det är svårt att säga vad som är okej eller inte, men jag skulle själv reagera om en 18-20-åring dök upp med någon runt fyrtio. Kärlek kommer i alla formationer och skepnader, men ärligt talat, nej där går nog min gräns.

- Jag tror att kärlek baseras på ett utbyte, inte bara emotionellt utan det finns så mycket mer. Någonstans måste man ändå ligga på en rimlig nivå för att förstå varandra, annars tror jag inte ett förhållande fungerar. Är man för olika, som man ofta är när det skiljer med stor livserfarenhet, så har jag svårt att se det som någonting hållbart. Är man inte ute efter det där som håller, ja då är det väl fritt fram att gör vad man vill, med vem man vill, till vilken ålder man vill så länge båda är med på det.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!