Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2552
reaktioner idag

Hur viktig är alla hjärtans dag?

VECKANS PANEL. Idag är det den superhypade Alla Hjärtans Dag. Är det ett kommersiellt jippo eller en fin dag att fira kärleken på? Vi frågade vår panel.

Filippa Berg, Eric Rosén och Björn Ehrnberg om alla hjärtans dag.

Filippa Berg:

- Jag är trött på alla negativa jävlar som klagar på Alla Hjärtans Dag. Ärligt, vad är det för fel på rosor, hjärtan, godis och lite quality time med den man älskar? Hur kan man ens klaga på en sådan dag? Och det behöver heller inte konsumeras så mycket, grejen för mig är mer att ta sig tid och bry sig om sin partner lite extra. Tycker det är skittråkigt att inte bry sig om den här dagen. Vad skadar det liksom? Alla Hjärtans Dag är ett härligt avbrott i vardagen, enligt mig.


Eric Rosén:

- Alla hjärtans dag är ett kommersjippo som egentligen inte är viktigt över huvud taget, en relation har väldigt lite med 14 februari som allmän högtidsdag att göra. Mest är det alltså trams. Men å andra sidan är ju trams en väldigt viktig del av livet och på samma sätt som julen är ett toppentillfälle att träffa familjen, ge varandra klappar och äta god mat för den som har lust så är väl Alla hjärtans dag ett tillfälle, inte minst för de som varit tillsammans i hundra år, att verkligen visa att man fortfarande uppskattar varandra och är kära.


Björn Ehrnberg:

- Nu är jag förvisso singel och har således absolut inget intresse för alla hjärtans dag, men med det sagt, så bryr jag mig inte nämnvärt när jag befinner mig i ett förhållande heller.

- Kärlek kan aldrig pressas fram. Antingen är den där, eller inte. Nej, jag bryr mig inte alls om alla hjärtans dag. Jag kämpar hellre för vardagsromantik än krystad kommers-kärlek.

Mer:

Tjejpanelen: Är det okej att hångla offentligt?