Onsdag 19 Maj
Stockholm

Jag har svårt att få orgasm – är det något fel på mig?

En läsare undrar varför hon har svårt att få orgasm – och om något är fel på henne. Inte alls, svarar Nyheter24:s Malin Nilsson.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hej bästa Sex & Blandat.

Jag är 21 år gammal och har haft sex sedan jag var 14. Jag har haft sex med flera olika killar, men jag har verkligen jättesvårt att komma. Detta fastän det är jätteskönt men ändå kommer jag inte alltid dit.

Det är jättejobbigt för min kille vill verkligen att jag ska komma, vilket jag också vill, och han säger ofta att han vill komma samtidigt som mig. Det är så frustrerande att jag inte kommer och jag håller på att bli galen. Är det något fel på mig? Varför är det så svårt för?

Frågar åt en kompis

Hej kompis!

Du kan vara lugn. Det är absolut ingenting fel med dig.

Det är dessvärre väldigt vanligt att tjejer har svårt att få orgasm. Det beror bland annat på att majoriteten av kvinnor inte kan komma enbart med penetrerat sex, utan det krävs mycket mer för att komma.

Jag tror det viktigaste är att inte låsa sig till att bara ha penetrerat sex. Sex är ju mycket mer än så – och det finns så mycket mer att upptäcka.

En orgasm ska aldrig stressas fram, särskilt inte av ens partner. När ens partner väldigt gärna vill att man ska nå orgasm kan det sluta i frustrerande, hårdhänta händer som gör mer skada än nytta. Så be honom backa.

Ge dig själv lite egentid istället. Onanera mera, och försök att fantisera mera. Fundera över vad det är som brukar få dig att komma och håll kvar i det.

Här är några tips på hur du kan utöka din repertoar – med eller utan partner.

1. Utöka fantasin.

Vad får dig att tända till? Är det en karaktär i en tv-serie, sexnoveller eller porr? Vad det än är, vet du nog vad du ska göra.

2. Försök hålla kvar suget

Om du blir sugen på sex när du jobbar eller är i skolan, försök hålla kvar känslan hela dagen. När du kommer hem kan du ta en avslappnande dusch och ägna dig en lång stund åt dig själv.

3. Onanera mera

Ju mer du onanerar, desto mer kommer du slappna av med andra för du blir mer säker på vad DU tycker om. Perfekt om ens partner inte får en att komma – för du kan ge dig själv en orgasm.

4. Prova mera

Utveckla din repertoar. Prova oralsex (glöm inte att guida din kille om vad DU gilar!), anal stimulering, ett tryck mot magen och en mängd olika sexställningar, som "the hump n' grind" eller "the pinkie swear plunge – med förändringar hittar du kanske "din grej".

En del tjejer når klimax när de får lite av varje – oralsex och anal stimulans samtidigt som ett eller flera fingrar penetrerar vaginan.

5. Tillfoga smärta – men bara om du vill

Ett annat tips kan vara att faktiskt tillfoga smärta, som exempelvis lite smisk. Det är givetvis bara om det är något som ni båda vill och tycker om! Men faktum är att adrenalin från smärtan kan verka upphetsande – och leda vägen till orgasm.

Kom ihåg, stressa inte. Gör ingenting du inte tycker är skönt, och se till att hitta vad du verkligen tycker om. Låt orgasmen komma till dig.

Lycka till!

Vänligen Malin Nilsson, sexexpert på Nyheter24.

Vill du också ställa en fråga åt en kompis? Mejla din fråga till sexochblandat@nyheter24.se eller på Facebook.

Tidigare frågor åt kompisar

Min tjej vill inte ha analsex – vad ska jag göra?

Hjälp! Min kille har varit otrogen – måste jag göra slut?

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du fått orgasm?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela