Sexroboten kan nu sexvägra - säger nej
Sexroboten Samantha som lärt sig säga nej - Foto: Twitter/Syntheaamatus

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.


Det är den spanska ingenjören Sergi Santos som är skaparen bakom den nya sexroboten. Samantha som roboten heter vägrar sex om hon inte är på rätt humör, skriver Indy 100.

Enligt skaparen har han uppgraderat roboten så att hon kan stängas av om hon behandlas olämpligt.

Inställningen, som kallas "dummy mode" visades upp på Life Science Center i Newcastle. Sexroboten har under huden sensorer som känner om partnern är aggressiv eller om hon känner sig uttråkad. Dessutom känner sensorerna om partnern är för påtryckande. Sexroboten har även lärt sig att säga nej om hon inte vill. 

En helt annan typ av robot är kärnkraftverket som ska ta människan till Mars, läs allt om det här.

Samantha visades upp på på en teknik mässa förra året och det var även då de nya uppdateringarna presenterades. Tidigare versioner av sexroboten har enligt rapporter blivit behandlad av "barbarer" menar skaparen. 

Sexroboten Samantha och hans skapare Sergi Santos. Bildkälla: Twitter/Syntheaamatus

I teorin ska den nya uppdateringen uppmuntra till att behandla robotkvinnan med respekt och öka medvetenheten till samtycke. Men här finns ett stort hinder: ingenting hindrar Samanthas partner från att fortfarande ha sex henne mer än att hon kan säga nej.  

Sexroboten har motordrivna händer, höfter och ansikte. Hon har också flera olika inställningar så som "romantisk" och "extra stygg". 

Samantha har ännu inte fått något utgivningsdatum. Men roboten ska börja produceras och priset sägs ligga på 4700 dollar vilket motsvarar cirka 42 000 svenska kronor. 

Se även klippet som får världen att undra: Är Meghan Markle en robot?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det bra att sexroboten får den nya uppdateringen?
Tack för din röst!