Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alabama: Vi kan väl bara sova ihop?

Ibland vill man bara ha lite närhet, eller?

Ibland vill man bara ha lite närhet, eller?

Robert Henriksson/Svd/Scanpix

Sex & Blandat | 16/09/2010 17:36

KRÖNIKA. Eller, är det ok? Kan man verkligen dra hem med någon utan att ha sex eller är det helt onödigt och fullkomligt rubbat?

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Personligen har jag hittills aldrig hört frågan “Vi kan väl bara sova ihop?" komma ur en killes mun. Ur många tjejers däremot. Ja, inte ofta riktad till mig då alltså men ni fattar.

Den eviga frågan gällande om det är ok eller bara sinnessjukt att dra hem med någon efter en kväll på krogen för att enbart dela säng med varandra men ha händerna på täcket, står fortfarande obesvarad. Det verkar finnas två läger varav det ena bestämt tar avstånd från denna typ av beteende medan personerna i det andra uppenbarligen finner njutning i att bara ligga sked en natt utan att snuska till det. Själv vet jag inte riktigt vilket lag jag tillhör.

Vad jag däremot är säker på är att jag starkt ogillar tanken på att avstå från sex i syfte att verka seriös, vilket är vanligt förekommande, speciellt bland tjejer. I dessa fall tycker jag i så fall att det ger ett mycket mer soft intryck att kanske hångla lite utanför porten för att sen gå trapporna upp ensam. Sticker man hem med någon som man tänder på och faktiskt vill ligga med ska man enligt mig aldrig låta bli. Förutsatt att denne någon också vill, naturligtvis.

Jag surfade runt lite för att se vad som sades om detta i olika sammanhang och blev en gnutta förvånad över min upptäckt.Tyvärr verkar det som om majoriteten av killarna verkligen tycker att man är dum i huvudet om man gör någon sällskap hem från vimlet utan att gå hela vägen så att säga. Jag ogillar deras uppfattning eftersom den helt grundar sig på att man redan innan man har hamnat i säng, har tänkt ut om man ska knulla eller ej. Dessutom utesluts här det faktum att man faktiskt kan ändra sig. Kanske var tanken att ligga men plötsligt känns det inte längre rätt.

Är det ingen som bestämmer sig först på plats för att ha sex eller inte och vars beslut inte bottnar i något annat än den känsla man har precis där och då? Är det ingen som liksom jag just insåg att det ju ändå måste vara det mest normala att göra?

Anledningen till att jag åker hem med en person är inte mer komplicerad än att jag förmodligen tycker om denne någon och helt enkelt inte känner för att skiljas åt tidigare än nödvändigt. Vad som sen sker sen får visa sig.

Att gå hem med någon trots att man är 100 procent säker på att man inte vill ha sex, tror jag dock är en dum idé. Att göra så enbart för att gosa och få känna lite närhet känns riskabelt, rent känslomässigt.

Spontanitet, ett öppet sinne och god självinsikt är vad jag förespråkar. Man ska inte göra något man inte vill, men inte heller avstå från det man känner för om inte orsaken är den rätta. Och vad som står bakom just ditt val, behöver ingen annan än du ha med att göra!