Ibland vill man bara ha lite närhet, eller?
Ibland vill man bara ha lite närhet, eller? - Foto: Robert Henriksson/Svd/Scanpix

Alabama: Vi kan väl bara sova ihop?

KRÖNIKA. Eller, är det ok? Kan man verkligen dra hem med någon utan att ha sex eller är det helt onödigt och fullkomligt rubbat?


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Personligen har jag hittills aldrig hört frågan “Vi kan väl bara sova ihop?" komma ur en killes mun. Ur många tjejers däremot. Ja, inte ofta riktad till mig då alltså men ni fattar.

Den eviga frågan gällande om det är ok eller bara sinnessjukt att dra hem med någon efter en kväll på krogen för att enbart dela säng med varandra men ha händerna på täcket, står fortfarande obesvarad. Det verkar finnas två läger varav det ena bestämt tar avstånd från denna typ av beteende medan personerna i det andra uppenbarligen finner njutning i att bara ligga sked en natt utan att snuska till det. Själv vet jag inte riktigt vilket lag jag tillhör.

Vad jag däremot är säker på är att jag starkt ogillar tanken på att avstå från sex i syfte att verka seriös, vilket är vanligt förekommande, speciellt bland tjejer. I dessa fall tycker jag i så fall att det ger ett mycket mer soft intryck att kanske hångla lite utanför porten för att sen gå trapporna upp ensam. Sticker man hem med någon som man tänder på och faktiskt vill ligga med ska man enligt mig aldrig låta bli. Förutsatt att denne någon också vill, naturligtvis.

Jag surfade runt lite för att se vad som sades om detta i olika sammanhang och blev en gnutta förvånad över min upptäckt.Tyvärr verkar det som om majoriteten av killarna verkligen tycker att man är dum i huvudet om man gör någon sällskap hem från vimlet utan att gå hela vägen så att säga. Jag ogillar deras uppfattning eftersom den helt grundar sig på att man redan innan man har hamnat i säng, har tänkt ut om man ska knulla eller ej. Dessutom utesluts här det faktum att man faktiskt kan ändra sig. Kanske var tanken att ligga men plötsligt känns det inte längre rätt.

Är det ingen som bestämmer sig först på plats för att ha sex eller inte och vars beslut inte bottnar i något annat än den känsla man har precis där och då? Är det ingen som liksom jag just insåg att det ju ändå måste vara det mest normala att göra?

Anledningen till att jag åker hem med en person är inte mer komplicerad än att jag förmodligen tycker om denne någon och helt enkelt inte känner för att skiljas åt tidigare än nödvändigt. Vad som sen sker sen får visa sig.

Att gå hem med någon trots att man är 100 procent säker på att man inte vill ha sex, tror jag dock är en dum idé. Att göra så enbart för att gosa och få känna lite närhet känns riskabelt, rent känslomässigt.

Spontanitet, ett öppet sinne och god självinsikt är vad jag förespråkar. Man ska inte göra något man inte vill, men inte heller avstå från det man känner för om inte orsaken är den rätta. Och vad som står bakom just ditt val, behöver ingen annan än du ha med att göra!
 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.