Alabama
1 av 3
Alabama - Foto: Demonfotografen
Alla fjärtars dag
2 av 3
Alla fjärtars dag - Foto: Sxc.hu
Töntigt
3 av 3
Töntigt - Foto: Sxc.hu

Alabama: Alla stjärtans dag

KRÖNIKA. "Jag kommer inte att sippa skumpa och matas med jordgubbar och jag lär inte få njuta av varken oralsex eller förtrollande kyssar". Alabama skriver om Alla hjärtans dag.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Alla hjärtans dag i Sverige

Ett första försök att införa firandet av alla hjärtans dag i Sverige gjordes av varuhuset NK redan på 1960-talet, men då var svenskarna inte så imponerade av den kommersiella idén från USA. Först 30 år senare fick temadagen ordentligt fäste även här.

Källa: årspresenter.se

– Vad ska du göra på Alla hjärtans dag? Hur ska du fira Alabama? var det någon som frågade mig.

Och jag som har haft fullt sjå med att försöka ignorera min stundande 30-årsdag fick plötsligt något mycket mer deprimerande att fundera över.

Alla hjärtans dag. Vad man än gör blir det fel. Det handlar knappt längre om att vara med sitt hjärta - eller sina olika älsklingar om man nu har fler - utan om att tillbringa dagen på det vis man borde.

Är man i en kärleksrelation ska man äta middag på restaurangen där man hade sin första dejt. Ungefär som om vi ens dejtar så i Sverige.

Sen hem för att älska med varandra på en bädd av rosor. Mobiltelefoner och datorer stängs av för att minska risken att någon sådan där - en singel - skulle höra av sig och vilja hänga.

Bara för att denne inte har förstått att det här är en dag enbart för dem som är förälskade. En kärlekens dag.

Det ska utbytas gåvor som måste vara jättepersonliga och precis på gränsen till för dyra och champagne ska drickas oavsett om du hellre vill halsa en bärs rakt av utan att titta djupt in i din älsklings ögon en enda gång.

Man ger varandra oralsex prick lika länge och kyssarna är passionerade, trots att man tröttnat på att hångla med varandra för länge sen. Sexet slutar naturligvis i en magisk orgasm där båda kommer exakt samtidigt.

Är du singel - ve och fasa - har du egentligen ingenting med Alla hjärtans dag att göra. Du finns inte den 14 februari. Speciellt om du är singel och nöjd med det. Singel och lycklig.

Som glad singel existerar nämligen inte ens alternativet att sörja på Alla hjärtans dag. Den grejen är annars okej - att liksom gråta över någon gammal flamma som du förmodligen inte gillade ändå.

För om du är singel och därmed bedrövad betyder det att du ändå vill ha det där andra - tvåsamheten - och då kanske du kan få vara med och leka. Men bara på nåder. Och tårarna ska fan rulla.

Men, jag är inte ledsen, trots att jag inte har något förhållande. Ganska missnöjd ibland och visst vore det fint att höra någon säga "god natt, älskling" varje kväll men förtvivlad? Nej. Så bära svart kommer jag inte att göra.

Jag har ingen käresta så jag missar allt vad levande ljus, fin choklad och Barry White heter. Jag kommer inte att sippa skumpa och matas med jordgubbar och jag lär inte få njuta av vare sig oralsex eller förtrollande kyssar.

Inte på Alla hjärtans dag i alla fall. Men vet ni vad? Det skiter jag i.

För i kväll, när alla lyckliga par har ångest i skinnsoffan, med flottiga chipsfingrar och matchande träningsoveraller framför ännu en trött Beckfilm på fyran, dricker jag dyrt vin i en hotellbar.

I kväll, när alla fjantiga pojk- och flickvänner äter stek hos svärföräldrarna, planerar veckans matinköp på Ica Maxi och slutligen lägger sig under var sitt täcke för att "somna tidigt och orka med en ny vecka", kryper jag naken ned bredvid min fantastiskt heta dejt.

Och vi somnar garanterat inte i tid.

/ Alabama

/
/
/
/
/