Victoria Törnegren: Han älskar dig men är han rätt?

- 02/03/2011, 17:15 -
Victoria bloggar på www.nyheter24.se/modette/victoriatornegren.
1 av 4

Victoria bloggar på www.nyheter24.se/modette/victoriatornegren.

"Det enda jag begär är att alltid kunna räkna med honom."
2 av 4

"Det enda jag begär är att alltid kunna räkna med honom."

"Vissa väljer att falla, utan att någon egentligen tar emot."
3 av 4

"Vissa väljer att falla, utan att någon egentligen tar emot."

"Jag vill inte tro att kärlek kan stå i samma mening som tårar."
4 av 4

"Jag vill inte tro att kärlek kan stå i samma mening som tårar."

KRÖNIKA. "Det är beundransvärt det där. Hur mycket smärta ett mänskligt hjärta kan ta. Men ännu mer beundransvärt hur mycket smärta ett hjärta väljer att ta."

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Mitt hjärta bär på sin stora form för att kunna ta emot så mycket kärlek som möjligt. För andra handlar det om att det ska kunna ta emot så mycket sårbarhet som möjligt.

Det är så beundransvärt det där, hur mycket smärta ett mänskligt hjärta kan ta utan att brista.

Någonstans på vägen tappade budskapet och de tre orden varandra, de som så länge hållit varandras händer. I stället jagade rädslan och ensamheten ikapp.

Jag vill inte tro att kärlek kan stå i samma mening som tårar, men för andra är tårar punkten efter varje mening.

Om jag inte är en romantiker är jag en drömmare, samtidigt en sådan som ser andras utopier som sin verklighet.

Jag har visioner om den perfekta kärleken och det kanske är därför jag är ensam. Samtidigt som det enda jag begär är att alltid kunna räkna med honom.

Jag vill tro på att man faller så snabbt för att man har så mycket kärlek att ge, men för någon annan handlar det om att lämna ensamheten så fort som möjligt.

En sådan person som kopplar kärlek till att ha någon, i stället för att ha honom. En som ligger bredvid någon utan att känna att den vill ligga där för evigt. En som har någon som inte gör en lycklig, men älskar den för att den inte gör en olycklig.

En som älskar någon för att det alltid varit så. En som älskar känslan att tillhöra någon och att någon annan tillhör den.

Vissa väljer att falla, utan att någon egentligen tar emot. Andra dansar på rosor, trots att stjälkens taggar skaver och en annan badar i komplimanger, trots att vattnet är alldeles för varmt. Vissa tänker att dålig kärlek är bättre än ingen alls.

Jag vill hitta honom och inte någon. Jag vill ligga där för evigt och inte bara en stund. Jag vill att han ska göra mig lycklig och inte älska honom bara för att han inte gör mig olycklig.

Hade jag fått chansen att välja en person i hela universum att älska, hade jag fortfarande valt honom.

Det är beundransvärt det där. Hur mycket smärta ett mänskligt hjärta kan ta. Men ännu mer beundransvärt hur mycket smärta ett hjärta väljer att ta.

Bara för att han älskar dig och du älskar honom betyder det inte att ni är rätt för varandra. Det gäller att hitta han som torkar dina tårar, inte han som skapar dem.

/ Victoria Törnegren