Torsdag 22 Apr
Stockholm

Alabama: Klippa i snippan? Aldrig!

Det är inte längre ovanligt att tjejer opererar sina underliv på grund av komplex.
Det är inte längre ovanligt att tjejer opererar sina underliv på grund av komplex. Foto: Jack Mikrut/Scanpix

KRÖNIKA. Otroligt många tjejer skäms över sitt underliv och vissa av dem mår till och med så dåligt att de väljer att lägga sig under kniven. Ska det behöva vara så?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag vill berätta om en enligt mig, hemsk dokumentärfilm i vilken tjejen man lär känna ska förminska sina inre blygdläppar genom intimkirurgi, för att hon skäms så mycket över sin slida.

Hon är 21 år och så fruktansvärt missnöjd över hur hennes underliv ser ut att hon ser intimkirurgi som enda utväg till välmående. Stackars, stackars flicka. Killarna har retat henne för hur hon ser ut mellan benen och bara det i sig är ju så sjukt att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag kan inte föreställa mig hur det måste kännas för henne att bli kallad både det ena och andra av män som hon faktiskt litat tillräckligt mycket på för att låta dem se henne naken.

Så tänkte jag att fan, jag skulle vilja göra något för att stoppa tjejer att gå så långt som hon och det enda jag kom på att göra, var att berätta om mig själv. Det är mycket att ge, och väldigt privat men om jag genom att göra det kanske kan få en enda tjej att känna sig lite mer tillfreds med sig själv så är det värt det. Vi ser alla olika ut, men ingen är ensam och konstigast av alla. Glöm inte det.

Varje gång jag kommer i kontakt med den här frågan, gällande hur en tjej ska se ut "down there" blir jag lika upprörd. För jag vet hur det känns att inte vara nöjd med den kroppsdel som redan är så "laddad". När jag var yngre och mindre erfaren kunde jag ofta få för mig att min fitta var ful och såg konstig ut, både i jämförelse med andra och ibland helt utan anledning. Kommer aldrig att glömma när jag läste i boken Hella Hells Bekännelser av Unni Drougge att bokens huvudkaraktär var "välsignad med en fitta av mer önskvärt slag" eller något liknande, där hennes "inre blygdläppar fint gömdes bakom de yttre". Det var fruktansvärt för mig att se svart på vitt att till och med hon, Unni som är så cool, tycker att vissa kussimurror är bättre än andra. Framför allt, bättre än min.

Det har tagit mig massor av år att känna mig helt tillfreds med hur jag är skapt och att vara stolt över min kropp med eller utan skavanker. Jag blir fortfarande blyg ibland och känner mig inte alltid bekväm med att sära på benen mitt framför någon. Men jag har kommit bra mycket längre än vad tjejen i filmen någonsin kommer att göra, för jag skulle aldrig ens överväga att låta någon skära i mig på ett ställe som jag vet innerst inne är helt perfekt för mig. Och för den jag är med.

Det är så tragiskt. En pojkspoling som ens finner det i sin värld att tala illa om sin tjejs utseende på fittan ska fan ha stryk. Vad har han sett? Hur många har han fått stoppa kuken i kan man fråga sig, om han ännu inte vet att tjejer ganska sällan ser ut som i porrfilmer. Tvärtom faktiskt, tur att alla tycker olika. För det är mycket möjligt, att en mutta enligt de allra flesta ser rent estetiskt bättre ut ifall de inre blygdläpparna sitter just innanför de yttre. Det är säkert så och det är helt ok att hålla med dem som eventuellt är majoritet men för det klagar, hånar och retar man väl inte den som ser annorlunda ut?! Hur många ser ut som Angelina Jolie i ansiktet liksom, eller har en kropp som Jessica Alba? Hur många har perfekta, naturliga bröst och spikraka, kritvita tänder? Och, hur många ser egentligen ut där nere, som fucking Jenna Jameson? Dessutom, vet jag skitmånga killar som garanterat väljer bort "streckfittor", som någon av dem en gång kallade dessa "perfekta" muffar. Smaken är som baken, det vet ju alla så kan vi sluta upp med att glömma bort det hela tiden.

Slutligen tjejer, det spelar faktiskt ingen roll hur din mus ser ut. För även om man precis som med allt annat gärna vill tända på någon rent visuellt så är nog ändå det viktigaste att den är skön att knulla, slicka och ta på. Och om den kille du är med tycker om dig, så kommer han med största sannolikhet även tycka om din fitta, precis så som den är.

Ja, till och med ifall den ser ut som flickans i filmen, eller som din.

Eller, som min.

Kommentera
Kopiera länk
Dela