Texten återfinns på www.nyheter24.se/blogg/victoriagreve
1 av 2
Texten återfinns på www.nyheter24.se/blogg/victoriagreve
"Jag blev ny till världen"
2 av 2
"Jag blev ny till världen"

Krönika: Garderobshumor

"Jag fick äran att kora landets drottning. Eller nej, jag fick ingenting. Jag tog äran. Hon hade perfekt hår och de billigaste halsbanden från H&M." Ruby om sitt regnbågsland.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om krönikan

Den här krönikan publicerades ursprungligen som en gästande text i Victoria Greves blogg Stolthet & Fördom här på Sex & Blandat men vi gillade den så mycket att vi bad om att få publicera den även här. Och det sa textförfattaren Ruby att vi fick minsann.

Det hela började med att jag kom ut. Ur min mammas svullna, svettiga kropp för att vara exakt. För de flesta räcker det så. Alla vet om hur man hamnade där man är och vem man har att tacka. För man har alltid någon att tacka.

Men när jag var en sisådär fjorton, femton revolterande år gammal blev jag stormförtjust i en människa. Inte vilken människa som helst. En fittmänniska. Av de flesta kallas dessa varelser som grupp för kvinnor. För er som inte uppfattat detta är det samma grupp som jag tillhör. Har jag fått höra.

Där och då kom jag ut för andra gången i mitt liv. Ur en garderob denna gång. Sparkade. Skrek. Precis som sist. Fast mindre slemmigt. Fick nya basala behov. Åtrå och lust kan man kanske kalla dem. Jag kan inte riktigt förklara hur de känns.

Jag blev ny till världen. Uppfattades som en annan av de runt omkring mig. Strök djurens ABC och lärde mig ett annat alfabet. HBT. Så börjar det. HBTQLI skriver man. Jag lärde mig alla bokstäver med skrivstil. Jag skrev nya världar med mitt alfabet. Lärde mig alla färger igen. Att färger inte är något på egen hand. De är bara komponenter av den stora hela. Av regnbågen.

Ju äldre jag blev desto fler verkade vi bli. Vi skapade ett eget land. Hade till och med en flagga att stärka detta med. Man kunde läsa alla fakta, precis som vore vi Grekland. Befolkningsmängd: En tiondel av världens alla invånare. Yta: Så liten som möjligt, men växande efter otaliga mängder kamper och strider. Vanligaste dödsorsak: AIDS. Det sa min mamma i alla fall. ”Shit!” tänkte jag. Där kanske man inte ska bo då. Aids smittas ju. Bara man håller handen smittas det. Sa pappa.

Jag fick äran att kora landets drottning. Eller nej, jag fick ingenting. Jag tog äran. Hon hade perfekt hår och de billigaste halsbanden från H&M. Jag valde henne för att hon inte hade några skavanker. Och för att jag fick en konstig känsla av att jag nog måste komma otroligt nära. Utnämnde mig själv till kung.

Vissa som flyttade till vår kontinent förlorade sitt visum i hemlandet. Aldrig fick de besöka sin familj igen. Många kunde resa hem, bara de inte berättade om våra palmer och hur solen alltid sken. Nästan allt kunde man säga, men inga nationalsånger. Nej. För i vårt land fanns inga barn sa de. Inte fick vi låna några heller. Så vi skulle snart gå under ändå. Det var tydligen bäst så.

Det har gått fem år sedan jag byggde demokratin Regnbågslandet. Men ända sedan den dagen har jag fått komma ut. Och varje gång föds jag på nytt i någons ögon. Det blir lite stelt. Som att de ser att jag föddes med sned näsa och inte vet vad de ska säga. Är det en tragedi? Eller så frågar folk så hemskt intima saker. Bara rakt ut. Jag kan inte ens skriva vad de frågar om. En sak är säker. Jag skulle aldrig få för mig att fråga dem.

Ja, varje dag kommer jag ut. Sparkar och skriker och svettas och slåss. Låter bli att kissa på läkare. Tänk er själva. Det börjar bli jävligt slitsamt. Jag är så hemskt utmattad nu.

/ Ruby

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.