Vill du ha en elegant engelsk stil? Här är 19 plagg du behöver!

Engelsmän vet hur man klär sig stiligt i stilrena rockar, härliga tröjor och accessoarer. Här är 19 grejer som prickar looken.


Många inspireras av den brittiska stilen – som inte alltför sällan består av långa rockar, halsdukar och kavajer. Passande för höstkylan. Care of Carl har en hel avdelning med brittiska varumärken. Nu kan du klä dig som en engelsk lord, i en modernare tappning.

1. Trenchcoat 

Märket Aquascutum har gjort sig känd som innovatören bakom trenchcoaten. Och det är precis därifrån som den här kommer ifrån! Välj din favoritfärg och klicka hem dem här – för 8 999 kronor.

2. Pullover i merinoull

Varumärket John Smedley är känd för sin grymma kvalité, och framför allt sina finstickade plagg. Definitivt ett måste i höst- och vintergarderoben.

Den här tröjan finns i flera härliga färger och är gjord i merinoull. Kolla in den här.

3. Skepparkavaj

Dubbelknäppta kavajer, också kallat skepparkavajer, är riktigt trendigt i höst. Här är en i simpelt marinblått för 7 499 kronor. Den kommer från märket Private White V.c.

Deras plagg tillverkas för hand, så du kan vänta dig riktigt fin kvalité. Kolla in skepparkavajen här.

4. En väst

Underskatta inte västen! Det hur stilig som helst till en enkel skjorta. Den här slipovern kommer från John  Smedley och finns att klicka hem för 1 799 hos Care of Carl.

5. Handgjorda skor

De här skorna är tillverkade i mocka, är handgjorda och har därmed ett individuellt utseende. Du hittar skorna här för 5 299 kronor. Hur snygga som helst! 

6. Kostym

Om du inte redan har en kostym så är det dags att skaffa en! Den här kommer från märket Gieves & Hawks och kostar 8 999 kronor. Med sin mörkgråa färg är den hur snygg som helst.

7. Scarf

Rutmönstrad kashmirhalsduk från det brittiska märket Drake's. Perfekt för kylan! Du hittar den hos Care of Carl.

8. Polotröja

Finstickad polotröja från John Smedley – i lyxig merinoull. Finns i tre olika färger. Matchas snyggt med kostymbyxor eller chinos.

9. Ljusblå skjorta

Oxfordskjorta från det brittsika märket Drake's. Tillverkad för hand i England. Typiskt plagg för basgarderoben och perfekt för den klassiska stilen. Skjortan hittar du här för 1 499 kronor.

10. Grå hoodie

Alla behöver ett bekvämt plagg att chilla i! Som en grå hoodie till exempel. Just denna kommer från John Smedley. Matchas snyggt med svarta stuprörsjeans.

11. Lyxigt paraply

Till och med paraplyn kan vara riktigt snygga. Det här kommer från Fox Umbrellas som har tillverkat paraplyer sedan 1868. Handtaget är prytt med ett dekorativt kaninhuvud. 

12. Pikétröja

Pikétröja i ett mjukt och svalt lättviktstyg. Grymt bra för den person som är varm av sig! Visste du att modellen ursprungligen är skräddarsydd för Daniel Craig i rollen som James Bond för filmen Casino Royal? Här hittar du tröjan.

13. Zip-tröja

Den här tröjan finns i den här ljusgråa färgen, samt marinblå. Du hittar den hos Care of Carl för 1 799 kronor.

14. Snygg weekendväska

Något alla också behöver är en snygg, tålig och stabil weekendväska. Just den här kommer från Smythson och finns att klicka hem för 15 499 kronor. 

Smythson of Bond Street, som märket heter, har tillverkat exklusiva läderprodukter sedan 1887. Kvalité och tidlös design blivit varumärkets kännetäcken. Väskan är anpassad för den som reser i jobbet och rymmer ungefär 32 liter, vilket är perfekt för två nätter borta till exempel. 

15. Typisk hösttröja

Den här tröjan är gjord i grov ull och polyamidblandning – med andra ord är den grym för den lite kyligare årstiden. Matchas snyggt med en skjorta under, så att kragen sticker upp lite grann.

Tröjan kommer från Barbour Lifestyle och blir din för 1 199 kronor. Kolla in den här.

16. Handskar

Sluta frys om händerna med ett par bra handskar! De här är ett par skinnhandskar från Dents – som grundades redan 1777 i England.

Ett märke som alltså funnits väldigt länge, och är kända för sin kvalité. Kolla in handskarna här, och hitta de som passar dig som handen i handsken.

17. Sneakers 

Stilrena sneakers i marinblått och läderdetaljer från John Lobb. De är tillverkade i Italien – och blir dina för 4 999 kronor. Blir snyggt tillsammans med vilken outfit som helst, uppklädd som vardags.

18. En mössa

Vad vore hösten utan en snygg mössa? Den här är ribbstickad av noga utvald lammull, hur skön som helst att ha på huvudet. Du hittar den här

19. Halsduk från Drake's

Den här halsduken är producerad i Skottland – på en ruggad bandväv av lammull. Enkla fransar pryder halsdukens slut, vilket är en fin detalj som man sällan tänker på. Du hittar halsduken här för 999 kronor. 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.