KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Spana in de bästa erbjudandena under Black Friday och Black Week 2020

- 16/11/2018, 11:52 -

Vad finns det egentligen för grymma erbjudanden under Black Friday? Här kommer vi lista att butiker som erbjuder en bra rea för dig som kund.

Här hittar du en massa erbjudanden under Black Week och Black Friday. Allt från teknik till mode, och inredning. Här hittar du allt.

Black Friday har blivit enormt i Sverige och inget pekar på att det ska minska i år - snarare tvärtom. Massvis av e-handlare kommer erbjuda dig riktigt bra rabattkoder. För att göra det enkelt för dig, samlar vi allt på ett och samma ställe. Här kommer vi snart publicera vilka som har rea under Black Friday och Black Week 2020.

Missa inte något erbjudande! Signa upp dig här på våra Black Week Deals-utskick så får du tips om butikernas bästa reor och rabattkoder under hela veckan – från starten av Black Week, till Black Friday och Cyber Monday. 

Butikerna som hade rea förra året

Börja inspireras och sätta din plan inför årets Black Friday-rea genom att spana in butikerna som hade grymma erbjudanden förra året, år 2019.

Teknik

NetOnNet

CDON

Elgiganten

Teknikmagasinet

Media Markt

Ginza

Mode

Bubbleroom

Ellos

Nelly

Stayhard

Åhléns

Filippa K

&Other Stories

Arket

NA-KD

Lindex

Cubus

Asos

Gina Tricot

Bik Bok

H&M

Wakakuu

Weekday

Man of a kind

Inredning

Ellos

Jotex

Åhléns

Cervera

Confident Living

Designtorget

Granit

Kitchentime

Beauty

Lyko

Nordicfeel

Skin City

Cocopanda

Åhléns

Glossybox

Kicks

Hudoteket

Accessoarer

Glitter

Ur&Penn

Guldfynd

Livsstil

Stronger

Apotek Hjärtat

LensWay

C More

Hotels

Linas Matkasse

Partykungen

Vad är Black Friday?

Black Friday, eller Svarta Fredagen som det heter på svenska, är en stor reahögtid som från början kommer från USA. Den infaller alltid dagen efter Thanksgiving, som är fjärde torsdagen i november. År 2020 är Black Friday den 27 november. Rean gjorde sig känd världen över för att vara en sjuk tillställning med stora folkhav i butiker – som alla ville göra superfynd. 

Läs även: Black Friday och Black Week 2020: Så fyndar du smartast under rean

Vad är skillnaden på Black Week och Black Friday?

Hysterin kring Black Friday grundades till stor på det faktum att rean bara inträffade under en dag på året. Alla var tvungna att göra sin fynd, shoppa sina julklappar samtidigt. Rean har sedan vuxit till sig och brett ut sig över fler dagar, då butiker inte kunnat låta bli att smygstarta rean i kampen om konsumenterna. På så sätt har Black Week kommit till. Black Week startar i år på måndagen 23 november och sträcker sig sedan över Black Friday, Black Weekend och Cyber Monday (som är den 30 november). 

När kom Black Friday till Sverige?

Black Friday tog fäste i Sverige och större delen av världen under 2013. I dag, sju år senare, är det en given reahögtid i Sverige. Rean kickar igång julhandeln för året.

Hur påverkas Black Friday av coronapandemin?

Som många andra högtider påverkas Black Friday av coronapandemin. Särskilt eftersom att dagen är känd för trängsel. Butikerna utmanas därför att komma på kreativa lösningar för att inte bidra till ökad smittspridning. En större del av erbjudandena kan komma att limiteras till butikernas onlineplattformar. 

Hur ska man tänka när man handlar på rea under Black Week?

Det finns en del grejer som kan vara bra och tänka på innan man bestämmer sig för att shoppa under Black Week-rean. Priserna blir kraftigt nedsatt överallt, vilket gör att man kan känna sig överrumplad och väldigt benägen att göra spontanköp, som man sedan kanske ångrar eller inte har råd med. Därför har vi satt ihop en checklista på bra saker att ha med sig.

1. Shoppa bara sådant som du ville köpa redan innan rean.

2. Luras inte av ett nedsatt pris – fundera på om du faktiskt har råd med det du köper. 

3. Tänk över din konsumtion – är det du handlar något du faktiskt behöver eller är det ett impulsköp?

4. Tänk på att returer av onlineköp bidrar till en negativ miljöpåverkan – beställ bara sådant du tror att du inte kommer att returnera.

5. Planera dina köp innan – vad saknas i din garderob? Vilka trender kommer att hålla i sig? 

6. Håll koll på de butiker du brukar handla på – följ dem på sociala medier och prenumerera på deras nyhetsbrev. Likea dina favoritprodukter så att du snabbt kan checka ut i kassan när de finns att köpa till rabatterat pris.

7. Shoppa basplagg av hög kvalitet som håller länge – undvik trender. 

8. Shoppa vid rätt tillfälle – ett plagg som är nedsatt med 20 procent kan fortfarande sjunka i pris, men risken är då att plagget inte finns kvar i din storlek. Hitta balansen!

9. Följ varornas prisutveckling på en prisjämförelsesajt, som exempelvis Prisjakt eller Pricerunner.

10. Undersök huruvida öppet köp och bytesrätt gäller på reavaror.

Missa inget under Black Week

Är du orolig för att missa ett bra erbjudande? Signa upp dig här på våra Black Week Deals-utskick. Hela veckan skickar vi dagens bästa deals inom olika kategorier. Så att du kan göra en riktig superdeal!


Läs även: Black Friday och Black Week 2020: Så fyndar du smartast under rean