Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Så undviker du att bli lurad under Black Friday

- 22/11/2018, 10:15 -

Den 23 november startar Black Friday 2018 och många ser fram emot att fynda. En undersökning visar dock att 1 av 5 produkter går upp i pris under Black Friday. Vi har pratat med en expert som tipsar om hur du gör för att inte bli lurad.

Kvinna bär på en vit påse med texten Black Friday

Det är svårt att hålla koll på alla black-dagar nu för tiden. I måndags drog Black Week igång, fredagen den 23 november är det dags för Black Friday och i helgen är det Black Weekend. Men en sak har de gemensamt: du kan spara riktigt mycket pengar. 

Fast är det verkligen så? Siffror från prisjämförelsesajten Prisjakt säger nämligen det motsatta. Efter Black Friday 2017 gjorde Prisjakt en undersökning som visade att 1 av 5 produkter gick upp i pris under Black Friday. De baserade det hela på 12 000 av de populäraste produkterna under Black Friday 2017 och jämförde det sedan med en vanlig dag i november.

– Många produkter går upp i pris för att kunna sänkas under Black Friday, säger Carl Vult von Steyern, Nordenchef på Prisjakt.

Det går att göra kap på Black Friday 

Black Friday är årets största rea och i år beräknas handeln omsätta 6 miljarder kronor, vilket är en ökning med en miljard från 2017. Och trots de dystra siffrorna ovan så går det självklart att göra fynd. Det gäller bara att veta var man ska kolla, och vara förberedd. Dels är vissa kategorier säkrare än andra, men framförallt gäller det att ha koll på prishistoriken för den produkt du vill köpa. 

– Man blir ju bombarderad av erbjudanden. Under Black Friday är det därför viktigt att vara förberedd, att veta vad man behöver och vara kritisk till budskapen, säger Carl. 

På Prisjakt.nu kan du enkelt gå in på en produkt och spana in prishistoriken. Genom det får du snabbt en uppfattning om det är värt att slå till eller inte. Det går även att sätta en prisbevakning på produkten du vill köpa. När den sedan är nere på det priset du vill köpa den för, får du ett meddelande om det. 

Kategorier från Black Friday 2017 

Parfym

Hörlurar

Tangentbord

PC-datorer

TV-apparater

Black Friday är en dag att fynda på. Men således är det också en dag att bli lurad på. Det viktiga är att vara förberedd och inte göra impulsköp. Vi frågade därför Carl på Prisjakt om han ska göra några kap på Black Friday: 

– Jag har lite julklappar jag ska köpa. Mina brorsöner ska bland annat ha LEGO, och sedan har jag satt prisbevakning på en gjutjärnspanna. 

Vi tackar Carl för pratstunden och tipsar honom om denna artikel som guidar läsaren till flera produkter från LEGO som nu är nedsatta i pris

Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu!

Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter!

Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.