Tisdag 16 Aug
Stockholm

Han har makten över skolmaten – men hur bra koll har egentligen Gustav Fridolin?

Nyheter24 i unik intervju med omstridda utbildningsminister Gustav Fridolin om den orättvisa skolmatssituationen i Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I helgen höll Miljöpartiet kongress i Karlstad. Den senaste tidens kontroverser inom partiet har knappast undgått någon.


Under en månads tid har Skolmatskollen granskat Sveriges skolmat och tagit del av många berättelser och bilder från skolmatsalar runt om i landet.

Nu ger Nyheter24 och politiska reportern Emma Lindström Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin möjligheten att kommentera sin bild av skolmatssituationen i Sverige, i egenskap av utbildningsminister.

Har Sveriges utbildningsminister egentligen någon aning om hur mycket en portion skolmat kostar i genomsnitt i råvarukostnader i dag?

I intervjun passar det nyligen omvalda språkröret för Miljöpartiet på att ge en känga åt den så kallade "cook and chill"-metoden, som går ut på att mat tillagas i stora volymer i industrikök.

Den kyls sen ner för att värmas i microvågsugn i exempelvis skolan eller på servicehemmet. Maten innehåller ofta en hel del tillsatser och smakförstärkare.

Det är inte första gången mat tillverkad i storkök ifrågasätts i vår granskning. Här kan du läsa mer om när Nyheter24 ställde Sodexos distriktschef till svars för läsarnas kritik.

Har du egna erfarenheter som du vill dela med dig av om skolmaten i din skola? Skicka in dina tips, bilder och filmer till oss via länken nedan eller använd dig av hashtagen #skolmatskollen i sociala medier. Du kan också maila på tips@nyheter24.se eller via Skolmatskollens Facebooksida.

Genom att skicka in det ifyllda formuläret till oss, så godkänner du att Nyheter24 får använda materialet i kommande artiklar.

Skolmatskollen besöker förortsskolan som rest sig ur askan

Vi åt lunch med eleverna i Bromma: "Maten är så lyxig"

Så lyckas ett av Sveriges bästa skolkök med maten

Efter kritikstormen – här ställer vi Sodexos distriktschef till svars

Har du förtroende för Gustav Fridolin som utbildningsminister?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.