Måndag 29 Nov
Stockholm
ANNONS: Innehåll i samarbete med Halebop Go!

Så sjukt mycket har svenskarna hemma i gamla mynt – och det här oväntade kan du göra med dem

Peg Parnevik verkade onekligen bli väldigt glad efter att hon gjort sig av med gamla mynt.
Peg Parnevik verkade onekligen bli väldigt glad efter att hon gjort sig av med gamla mynt. Foto: Halebop

En som har gjort det är Peg Parnevik.

Kopiera länk
Dela

Som du säkert vet tickar klockan mot dagen då du inte längre kan betala med de gamla mynten. 1-, 2- och 5-kronorna blir ogiltiga efter den 30 juni och riksbanken menar att det finns en enorm summa med gamla mynt där ute.

Det betyder alltså att du borde ta en rejäl titt under sängen eller i dina gamla byxor längst in i garderoben. Ta dig också en rejäl funderare om du har såna där gamla rör någonstans. Du vet, de där gröna, gula och lila rören som man la mynt i.

Nu ska spargrisen spräckas!

Det är nämligen så att riksbanken uppskattar att det finns ca två miljarder kronor i de snart ogiltiga mynten bland svenska folket. Och att gå till till banken med dessa pengar är ju i ärlighetens namn fett jobbigt (vem går till en fysisk bank nu för tiden ens?).

Gör som Peg Parnevik och växla in dina gamla mynt på en laddningsstation från Halebop Go!

Istället finns chansen att under några dagar göra det som Peg Parnevik gjorde under tisdagen på Stureplan i Stockholm, nämligen att fylla på sitt Halebop Go! kontantkort med hjälp av en speciell laddstation. Det fungerar som så att du lägger ner hur mycket pengar du vill i den och tillbaka får du ett påfyllt kontantkort.

Enkelt, smidigt och i ärlighetens namn ganska roligt. Om du har Halebop Go! kan du sedan ringa dina vänner eller ovänner för två kronor samtalet. Ett sms kostar 50 öre och du kan även fylla på ditt kontantkort med surf om du vill.

Vart kan du då hitta de här stationerna? Jo, de finns på Stureplan där Peg Parnevik hängde under tisdagen samt Kungsportsplatsen, Göteborg och Stortorget i Malmö. Men snabba dig på, stationerna finns endast kvar till på söndag och är uppsatta av Halebop, med hjälp från OOH-företagen Havelle och JCDecaux.

Har du gamla mynt hemma?
Tack för din röst!
Kopiera länk
Dela