Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny seger för succé-Button

Sport | 26/04/2009 16:09

Det var Toyotabilarna som startade först, men Jenson Button som vann.

Det var Toyotabilarna som startade först, men Jenson Button som vann. Brawnföraren var överlägsen i Bahrains formel 1-lopp på söndagen och tog sin tredje seger för säsongen.

– Det första varvet var viktigt för oss eftersom jag visste att Vettel skulle kör långt. Men jag fick det att fungera och var trea vid slutet av varvet. Jag var överlycklig, säger Button.

– Det var ett tufft lopp. Vi hade inte fartfördelen som vi haft tidigare så andra stall har jagat ikapp och till och med gått förbi, säger Button.

Sebastian Vettel, Red Bull, tog andraplatsen medan Toyotas Jarno Trulli, som startade i pole position, knep tredjeplatsen.

– Jag är lite besviken eftersom jag hoppades på Toyotas första seger. Men nu väntar vi på en ny fajt i Barcelona, säger Trulli.

Loppet var samtidigt en framgång för McLaren, där regerande världsmästaren Lewis Hamilton länge fanns med i striden om pallplatserna, men fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Även Ferrari tog ett kliv framåt. Kimi Räikkönen slutade på sjätte plats och tog därmed stallets första VM-poäng för säsongen.

Skrivet av: