Robin Olsen är inte säker på om han kommer att se någon VM- match.
Robin Olsen är inte säker på om han kommer att se någon VM- match. - Foto: TT

Olsen sågar Qatar-VM: Inget jag kommer titta på

Landslagsmålvakten Robin Olsen sågar fotbolls-VM i Qatar.Och det är inget han planerar att titta på.Det är för jävligt. Det är katastrof, säger Olsen.


Det blir som bekant inget världsmästerskap för det svenska herrlandslaget i fotboll. Och för målvakten Robin Olsen ser det inte heller ut att bli ett mästerskap att följa framför tv:n.

— Jag är ointresserad av det VM:et. Det är inget jag kommer att sitta och titta på, säger han.

32-åringen är kritisk till mästerskapet och tar upp några exempel. Bland annat situationen för migrantarbetare i Qatar och nyheten som kom under fredagen: att öl på arenorna förbjuds för supportrar.

— Det blir tråkigare och tråkigare med allt som sker, allt i från hur de har fått mästerskapet till hur de behandlar arbetare. Lagar. Nu läste jag hur det är med ölen. Förbjuda ölen för fansen, det gör inte mig mer intresserad av att titta, det kan jag säga. Det är för jävligt. Det är katastrof, summerar Olsen.

Kall kväll väntar

Robin Olsen och Sverige är i Malmö och gör sig redo för lördagens träningslandskamp mot Algeriet på Eleda stadion. Enligt Sydsvenskan har det sålts cirka 14 000 biljetter. Detta trots att det förutspås bli både nollgradigt och möjligtvis också snöfall.

— Det var kalla fingrar och fötter under träningen, men det är bara till att gilla läget. Det kan bli ruskigt kallt. Men det blir inga problem att motivera sig, absolut inte, säger Robin Olsen.

Även Mattias Svanberg ser fram emot matchen, trots väderomständigheterna.

— Man får springa för att hålla sig varm, det var kyligt på träningen i dag (på fredagskvällen) även då jag jag hade vantar, långbyxor och tjocktröja. Med lite adrenalin och full fart ska det inte vara några problem, Med både familj och vänner på läktaren är det inga problem att ladda upp, säger Mattias Svanberg inför matchen.

Hyllades av Andersson

Förbundskapten Janne Andersson hyllade på fredagens presskonferens Mattias Svanberg för hans insats mot Mexiko i onsdags, och tror att han "kan vara med och bära landslaget både som spelare och person" i framtiden.

— Jag vill vara med och kunna leda laget, styra både på och utanför plan. Men jag känner inte att det är någon extra press på mig, jag känner att det kommer naturligt. Det är något som ligger i mig, säger Mattias Svanberg.

TT: Vad tror du krävs för att du ska vara med i truppen även till EM-kvalet i vår?

— Jag tror det krävs att jag håller mig skadefri, hittar formen under en längre tid och får spela många matcher i klubblaget, svarar Svanberg.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

2 timmar sedan

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.