Stockholm

Oliver Berg klar för Djurgården

Norrmannen Oliver Berg lämnar Kalmar FF för Djurgården. Arkivbild.
Norrmannen Oliver Berg lämnar Kalmar FF för Djurgården. Arkivbild. Foto: TT

Djurgården har gjort en tung värvning inför nästa fotbollssäsong.Från Kalmar FF hämtas norrmannen Oliver Berg."En fantastisk fotbollsspelare", säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Efter två starka allsvenska säsonger i Kalmartröjan är det dags för Oliver Berg att pröva vingarna i Stockholm. På torsdagen presenterades 29-åringen som Djurgårdens senaste nyförvärv.

"Djurgården visade intresse tidigt och jag fick känslan av att Dif ville ha mig för mina kvaliteter, även på det personliga planet, där jag ska vara med och bygga någonting framöver, vilket tilltalar mig. Nu har jag varit runt och hälsat på i Stockholm och det känns som ett enkelt val, en jättefin förening där jag har blivit mottagen på ett fantastiskt sätt av alla", säger Oliver Berg till klubbens hemsida.

Djurgården, tvåa i allsvenskan den gångna säsongen, uppges enligt Barometern betala mellan sex och sju miljoner kronor för norrmannen, som hade ett år kvar på kontraktet med Kalmar FF.

Avtalet med Djurgården sträcker sig över fyra år.

Berg gjorde nio mål och åtta assist i allsvenskan 2022 och var en av nycklarna till Kalmars slutliga fjärdeplats i tabellen. Han blir Djurgårdens andra värvning inför nästa säsong. Tidigare har man också tagit in mittbacken Carlos Garcia från Mjällby.

"Oliver har varit en av allsvenskans bästa poängspelare under ett antal år. En fantastisk fotbollsspelare med många offensiva kvaliteter som egentligen kan spela på vilken position som helst i offensiven", säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.