Janne Andersson rasar över VM i Qatar. Arkivbild.
Janne Andersson rasar över VM i Qatar. Arkivbild. - Foto: TT

Anderssons VM-kritik: "Är åt helvete"

Fotbolls-VM spelas i Qatar – utan Sverige som misslyckades i playoffet.Förbundskapten Janne Andersson är inte imponerad över valet av värdland.Det är åt helvete att VM går där, säger han.


VM 2022 har så här långt varit kantat av kontroverser.

Internationella fotbollsförbundet Fifas beslut att stoppa de omtalade "One Love"-bindlarna och ordföranden Gianni Infantinos uppmärksammade uttalanden på en presskonferens har fått många att rasa.

Senast i raden? Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

— Man måste ifrågasätta en sådan som Infantino, som sitter högst upp. Ska han få fortsätta leda det här med de uttalandena, och på det sättet han agerar? Vill vi ha det så?, frågar han i C More:s studio.

— Enligt mina värderingar är det inte klokt att han får sitta och bestämma.

Infantino sade bland annat att han "känner sig homosexuell och handikappad i dag" i ett försök att sympatisera med marginaliserade grupper som känner sig diskriminerade av Qatars lagstiftning, där exempelvis homosexualitet är olagligt.

Andersson gillar inte alls att VM spelas i Qatar.

— Det är åt helvete att VM går där. Det jag kan tycka är irriterande är att världen inte reagerat tidigare. Vi har vetat om det här massvis av år, men det är väldigt få som reagerat. Om man hade reagerat kraftfullt tidigare hade man kanske kunnat ändra beslutet, säger han och fortsätter:

— Jag är kanske naiv om jag tror det, men det kan inte gå till så här. Det kan inte gå till så här.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!