Henrik von Eckermann, här på Glamour Girl, har inlett hästshowen i Friends arena med två raka segrar på valacken Hollywood. Arkivbild.
Henrik von Eckermann, här på Glamour Girl, har inlett hästshowen i Friends arena med två raka segrar på valacken Hollywood. Arkivbild. - Foto: TT

Världsettan dominerar – två raka segrar i Friends

Världsettan och världsmästaren Henrik von Eckermann bjöd hemmapubliken på show.Kanske inte så konstigt om man sitter på en häst som heter Hollywood.


De internationella hopptävlingarna i Friends arena tjuvstartade med en klass på torsdagskvällen.

von Eckermann bjussade direkt på sig själv – och visade varför han dominerar sporten sedan i somras.

Men det var inte på VM-hästen King Edward. I stallet finns också lovande tioåringen Hollywood.

— Normalt sett går Hollywood lite större klasser men han har fått jobba på lite den senaste tiden. Jag tror att det var bra att han fick gå ned lite i klasserna och få det lite enklare. Det känns faktiskt jättebra. Han är pigg och fräsch, säger von Eckermann till SVT.

"Den bästa publiken"

Mindre än ett dygn senare inledde han dagens tävlande med att på nytt vinna en 1,45-klass.

— Det var den bästa start man kunde få, säger svensken som uppskattar att hoppa hemma i Sverige.

— Den svenska publiken är känd för att vara den bästa publiken. Det är jättekul och det känns förstås kul att vinna, men också att hästen känns lätt.

Många klasser återstår – Sveriges GP på söndag är tävlingarnas huvudnummer – men von Eckermanns fina start gör att han tagit ett fast grepp om att bli meetingets vinnare.

— Jag ska självklart försöka vinna varje klass jag går in i men det är så lätt att det trillar ned en bom. Jag hade väldig tur på ett av hindren i den här klassen i dag, säger von Eckermann.

Felfri Holmén

Den turen hade han inte med sig i kvällens klass. I omhoppningen om en tredje raka seger fick han ett nedslag på stoet Dzara Dorchival.

Svenskt i topp blev det ändå. Stephanie Holmén var felfri och snabbast över 1,50-hindren på 16-årige Flip's Little Sparrow. Hon vann med god marginal till belgaren Olivier Philippaerts.

Den internationella hästshowen i Friends arena bjuder även på dressyr i världsklass och världscupen i körning.

TT
/
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.