Vincent Aboubakar, till vänster, lobbar magnifikt in Kameruns andra mål över Serbiens målvakt Vanja Milinkovic-Savic i 3–3-matchen mot Serbien. - Foto: TT

Kryss för Kamerun efter målvaktsbråket

Två lag öste på för att ta tre poäng – men efter en magisk VM-match och sex mål blev det oavgjort, 3–3, mellan Kamerun och Serbien.För ett Kamerun skakat av målvaktsbråk ser det nu tufft ut att ta sig vidare i VM.

Visserligen hämtade Kamerun upp ett tvåmålsunderläge, men bara en poäng mot Serbien innebär att VM-favoriten Brasilien måste besegras i sista omgången för att det ska bli avancemang från gruppspelet.

— Vi är inte här bara för att delta. Vi tror att vi kan göra väsen av oss här, även om vi vet att Brasilien är ett fantastiskt lag, säger Kameruns förbundskapten Rigobert Song enligt AFP.

Serbien, också på en poäng, avslutar mot Schweiz.

Brasilien och Schweiz har båda tre poäng och möts senare i dag.

Timmarna före avspark kom uppgifter om att Kameruns målvaktsstjärnan André Onana, till vardags i Inter, överraskande hade petats av disciplinära skäl.

Det visade sig stämma. Däremot förnekade förbundskaptenen Rigobert Song att Onana rest hem från VM, utan uppgav att han är aktuell för spel i gruppavslutningen mot Brasilien.

— Vi har bett honom vänta, men det beror också på om han följer våra regler. Vi får se, säger Rigobert Song.

Tre raka mål

Efter den kontroversen släppte Kamerun sedan in tre raka mål och tappade 1–0 till 1–3, men kom tillbaka och nådde oavgjort. Det var nationens första VM-poäng sedan 2002.

De två första serbiska målen kom på tilläggstid i första halvlek.

Onanas ersättare Devis Epassy, till vardags i saudiska Abha Club, briljerade inte heller och var tveksam på Serbiens 2–1-mål.

Båda lagen stod på noll poäng efter att Serbien förlorat i premiären mot Brasilien (0–2) medan Kamerun fick stryk av Schweiz med 0–1.

Så båda lagen gick för seger för att hålla hoppet om avancemang levande.

Jean-Charles Castelletto gav Kamerun ledningen med 1–0 med sitt första landslagsmål i 29:e minuten, men Serbien – som skapat ett par heta chanser – vände på tilläggstid i första halvlek.

Snabba mål

Först nickade mittbacken Strahinja Pavlovic in kvitteringen och bara två minuter senare sköt Sergej Milinkovic-Savic 2–1.

När Aleksandar Mitrovic gjorde 3–1 efter ett magiskt anfall där bollen gick som på ett snöre såg allt avgjort ut.

Men då vände det igen. Tack vare Vincent Aboubakar som överraskande började på bänken och byttes in.

Inom loppet av tre minuter reducerade han först till 2–3 med en iskall lobb och spelade sedan fram Eric Maxim Choupo-Moting till 3–3 i 66:e. Båda målen kom efter anfall där Kamerun precis undvek offside, 2–3-målet VAR-granskades också.

/
/
/

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.