Stockholm

Onana bryter tystnaden efter petningen

André Onana, till höger, i VM-premiären mot Schweiz.
André Onana, till höger, i VM-premiären mot Schweiz. Foto: TT

André Onana, 26, uppges ha lämnat Kameruns VM-trupp.Nu bryter målvakten tystnaden."Det har inte funnits någon vilja från andra sidan", skriver han på Twitter.


Kamerun gick på måndagskvällen ut med ett uttalande där de meddelade att Onana stängs av tills vidare. Dagen därpå kommenterade målvakten själv saken för första gången.

"Jag vill uttrycka mina känslor för mitt land och landslaget. I går fick jag inte vara med och hjälpa Kamerun, som jag alltid gör, för att hjälpa laget att nå sina mål. Jag har alltid betett mig på ett sätt som ska hjälpa laget till framgång", skriver 26-åringen på Twitter och fortsätter:

"Jag har lagt all min kraft och energi på att hitta lösningar på situationer som en fotbollsspelare ofta upplever, men det har inte funnits någon vilja från andra sidan. Oavsett respekterar jag de beslut som fattas av dem som är ansvariga för att leda laget till framgång. Att representera Kamerun har alltid varit ett privilegium".

Disciplinära skäl

Bara timmar före måndagens VM-match mot Serbien (3–3) petades Onana, som stod i premiären mot Schweiz, av disciplinära skäl.

Enligt The Athletic har Onana lämnat truppen och rest hem. Men Kameruns förbundskapten Rigobert Song sade på måndagen följande, enligt AFP, gällande om målvakten kan vara aktuell för spel mot Brasilien i den sista gruppspelsmatchen.

"Viktig spelare"

— Det beror på honom. Han är en viktig spelare men i min roll måste jag sätta gruppen som helhet före individerna. Just nu jobbar vi med dem som vill försvara landets färger. Jag är mest intresserad av spelarna som är här.

Kamerun måste slå Brasilien för att ha en chans att nå åttondelsfinal.

André Onana är en av Kameruns mest kända spelare. Han vaktade målet för Ajax när den nederländska klubben sensationellt tog sig till semifinal i Champions League 2019. I somras flyttade han till italienska Inter efter att ha varit avstängd för dopning i nio månader.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.