Fredrik Bernhardsson har gjort sitt i Eskilstuna United. Arkivbild.
Fredrik Bernhardsson har gjort sitt i Eskilstuna United. Arkivbild. - Foto: TT

Efter ekonomiska krisen – tränaren hoppar av

Det ekonomiska krislaget Eskilstuna United har drabbats av ännu ett bakslag.Sportchefen och tränaren Fredrik Bernhardsson väljer att sluta."Vi får ta en sak i taget", säger klubbens ordförande Lina Bertilsson.


Eskilstuna United slåss för sin överlevnad. Klubben har ännu inte gett upp hoppet om att spela i högstaligan nästa år efter enorma ekonomiska problem. Just nu skramlar man för att försöka klara elitlicensen.

En som inte kommer vara med på den resan är tidigare sportchefen och tränaren Fredrik Bernhardsson som nu lämnar sina uppdrag. Efter tre år i Eskilstuna flyttar han i stället hem till Uppsala.

"Efter tre väldigt innehållsrika och utmanande år vill jag tacka för den här tiden i United, det har varit en lärorik period i mitt fotbollsliv som jag alltid kommer bära med mig", säger Fredrik Bernhardsson i ett pressmeddelande.

Oklarheten kring huruvida laget kommer spela i damallsvenskan eller elitettan nästa år skapar osäkerhet, menar ordföranden Lina Bertilsson.

"Trots en ekonomi i balans finns det fortfarande osäkerhetsfaktorer, som att beskedet från Elitlicensnämnden dröjer, vilket i sin tur gör det svårt att skriva kontrakt med såväl spelare som ny tränare. Vi får ta en sak i taget och nu behöver vi prata ihop oss om ledarstaben till att börja med", säger hon.

Eskilstuna slutade åtta i damallsvenskan i år.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.