Vittsjös och Finlands anfallare Linda Sällström, till vänster, rasar mot Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Arkivbild.
Vittsjös och Finlands anfallare Linda Sällström, till vänster, rasar mot Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Arkivbild. - Foto: TT

"Ett stort 'fuck you' till alla sexuella minoriteter"

Inga regnbågsbindlar under herr-VM i Qatar.Till sommaren väntar damernas VM i Australien och Nya Zeeland.Hur ska man tolka det förutom som ett stort "fuck you" till alla sexuella minoriteter?, säger Finlands och Vittsjös anfallsstjärna Linda Sällström till DN.


Sällström, det finländska landslagets främsta målskytt genom tiderna, skrev ett inlägg på Instagram efter det att Internationella fotbollsförbundet (Fifa) förbjudit de regnbågsfärgade "One Love"-bindlarna under herrarnas VM i Qatar.

34-åringens slutsats av Fifas förbud blir att hon "som gay spelare är ovälkommen i fotbollsvärlden, så till den grad att även andra spelare skall straffas för att de står upp för min rätt att existera".

— För mig handlar fotboll om glädje och inkludering, att göra gott tillsammans. Men allt det här som Fifa har gjort strider väldigt starkt mot det. Det känns inte alls bra, säger Sällström till DN och blickar framåt, mot damernas VM kommande sommar, dit Finland inte kvalificerade sig:

— Fifa gör verkligen allt i sin makt för att exkludera homosexuellas rättigheter i det här pågående VM:et, men så kommer ett dam-VM om bara ett drygt halvår … och där kommer flera öppet homosexuella spelare spela. Det blir jättefel.

Hon fortsätter:

— Fifa ville straffa de lag som ville bära regnbågsbindeln … hur ska man tolka det förutom som ett stort "fuck you" till alla sexuella minoriteter? Och det handlar ju inte bara om mig eller mina rättigheter, utan det här är så mycket större.

VM i Australien och Nya Zeeland spelas mellan 20 juli och 20 augusti.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!