Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps.
Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps. - Foto: TT

Deschamps hyllar Marocko: "Fantastisk prestation"

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps och lagkaptenen Hugo Lloris hyllar Marockos framfart.Walid (Regragui) och hans stab har gjort ett exceptionellt arbete, en fantastisk prestation, säger Deschamps.En formidabel motståndare väntar oss, säger Lloris inför onsdagskvällens VM-semifinal i Doha.


Belgien, Spanien och Portugal, en efter en av har den internationella fotbollens stormakter snubblat på det utsträckta marockanska krokbenet.

Därför är den franska respekten stor.

Frankrike kan bli det tredje landet genom tiderna efter Italien och Brasilien att försvara ett VM-guld, men för att få den möjligheten på söndag måste först hindret Marocko passeras.

— De har turneringens bästa försvar, är välorganiserade, skarpa, rationella och de har bra anfallare när de slår om och kontrar, säger Deschamps.

— Vi måste anpassa oss till motståndaren och till spelarna vi har. Det är något jag lärt mig. Att få ut det bästa av varje spelare och ur laget.

— Vi har lyckats övervinna jobbiga situationer tidigare tack vare en god laganda.

Antoine Griezmann och Hugo Lloris.

Hugo Lloris, som med sin 144:e landskamp blir Frankrikes meste landslagsspelare på al-Bayt, delar sin chefs syn på Marocko.

— Vi kan bara ha respekt och beundran för vad Marocko har gjort, men ingenting händer av en slump på den här nivån. När ett lag kan slå Belgien, Spanien och Portugal beror det på att de har massor av kvalitet på planen och utan tvekan också utanför den, när det gäller sammanhållning och laganda, säger målvakten.

Frankrike lider inte av kvalitetsbrist med spelare som Olivier Giroud, Kylian Mbappé och Ousmane Dembélé för att nämna några.

Kontakt med Kane

Hugo Lloris berättade på presskonferensen att han haft kontakt med Harry Kane efter engelsmannens straffmiss i kvartsfinalen.

— Vi hade sms-kontakt efter matchen. Det var inte lätt att hitta orden direkt efter och jag tror att han behövde ta det lugnt.

Lloris och Kane har varit klubbkompisar i Tottenham sedan 2013 och är goda vänner.

— Det är en svår tid så klart för det engelska landslaget och för Harry men jag tror att han kan vara stolt över vad han har gjort i VM. Jag tvivlar inte på att Harry kommer att hålla hakan uppe och han kommer att hjälpa Tottenham och landslaget att glänsa även framöver.

— Många stora spelare har missat viktiga straffar i sina karriärer, som Leo Messi, Cristiano Ronaldo och Kylian Mbappé, säger Lloris.

Tottenham återstartar Premier League borta mot Brentford på annandag jul.

TT
/
/
Jul
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!