Stockholm

Sverige trea i stafetten: "Oförskämt lätt"

Elvira Öberg, till vänster, och Mona Brorsson var med och förde Sverige till tredje plats i mixedstafetten.
Elvira Öberg, till vänster, och Mona Brorsson var med och förde Sverige till tredje plats i mixedstafetten. Foto: TT

Mona Brorsson imponerade på tredje sträckan.Sedan åkte Elvira Öberg upp Sverige till tredje plats i mixedstafetten i slovenska Pokljuka.Det är oförskämt lätt att skjuta just nu. Jag vet hur svårt det kan vara ibland och nu går det inte annat än att träffa, säger Öberg till SVT.


Det vankades mixedstafett i skidskyttevärldscupen i slovenska Pokljuka. Då utgjordes det svenska laget av; Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Mona Brorsson och Elvira Öberg.

Reservbetonat Norge

Det var ett reservbetonat norskt lag som ställdes på startlinjen. Detta eftersom såväl Sturla Holm Lægreid som bröderna Johannes Thingnes Bø och Tarjei Bø stod över stafetten. Då passade flera länder på att visa framfötterna och Norge slutade sexa.

För svensk del inledde Jesper Nelin stafetten stabilt, och växlade över till Martin Ponsiluoma som sjua – drygt 45 sekunder efter täten. Ponsiluoma växlade därefter över till Mona Brorsson som sexa, trots en straffrunda, 45 sekunder efter ledande Italien.

— Ligg känns verkligen inte bra. Det känns som att jag träffar men ändå är det bom – det är väldigt frustrerande, säger Ponsiluoma till SVT.

"Riktigt imponerande"

Brorsson inledde sin sträcka med att skjuta fullt och förde således upp Sverige till fjärde plats. Framför sig hade hon Anaïs Chevalier-Bouchet från Frankrike, Aita Gasparin, Schweiz, och Dorothea Wierer, Italien. Det hade hon även, efter att ha använt ett extraskott, efter andra skjutningen.

— Riktigt imponerade. Hon har skjutit riktigt bra. Jag tror att hon sade i bussen på väg upp att kroppen känns bättre och hon verkar ju åka riktigt bra också, säger Ponsiluoma.

Brorsson växlade över till Elvira Öberg som fyra. Upp till trean Schweiz var avståndet 11,5 sekunder och till ledande Frankrike 56,9 sekunder.

Öberg passerade Schweiz, och gick upp på tredje plats, redan efter första skjutningen.

— Det är oförskämt lätt att skjuta just nu. Jag vet hur svårt det kan vara ibland och nu går det inte annat än att träffa, säger Öberg till SVT.

Därefter höll svenskan sin placering till mål och avslutade världscuptävlingarna i Pokljuka med en pallplats för tredje tävlingen i rad. Sverige slutade därmed trea, 47,2 sekunder efter segrarna Frankrike. Italien blev tvåa.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.