Hanna Öberg är en av sex svenska damer som tävlar i Ruhpolding. Arkivbild.
Hanna Öberg är en av sex svenska damer som tävlar i Ruhpolding. Arkivbild. - Foto: TT

Öberg tillbaka i världscupen – Nilsson petad

Hanna Öberg har tillfrisknat från sin förkylning och är tillbaka i skidskyttelandslagets trupp till världscupen i Ruhpolding, där tävlingarna drar i gång på onsdagen.


Fakta: Sveriges trupp

Damer: Elvira Öberg, Linn Persson, Anna Magnusson, Mona Brorsson, Hanna Öberg, Sara Andersson.

Herrar: Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Peppe Femling, Emil Nykvist, Malte Stefansson.

"Efter en helg utan tävlingar är suget stort att få vara med igen. Formen känns av förklarliga anledningar en aning oviss men jag ser framför mig att den allt eftersom ska bli bättre och bättre de kommande veckorna", säger hon i ett pressmeddelande.

Talangfulla junioren Sara Andersson, som tog guld och brons vid JVM i fjol, får också chansen att göra världscupdebut. Det betyder samtidigt att Stina Nilsson petas, för att i stället köra IBU-cuptävlingarna i Pokljuka.

"Innan jul sköt hon väldigt bra men fick inte till åkningen. Den senaste veckan har åkningen varit bra men skyttet inte fungerat. Nu hoppas vi att hon verkligen tar den chansen och hittar tillbaka till den höga nivå som vi vet att hon har", säger huvudtränaren Johannes Lukas.

TT
/
Jul
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

1 timme sedan

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

2 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo har i dag fem barn med olika kvinnor. Nyheter24 har tagit en titt på vad svenskarna undrar mest om fotbollsspelaren och hans familj.

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

3 timmar sedan
Saudiarabiens nya bordtennissatsning kan avgöra vilka svenskar som får åka till OS i Paris. Stjärnorna riskerar både böter och missade rankningspoäng om de inte vill tävla i landet med bristande mänskliga rättigheter. Det är fullt rimligt att ifrågasätta, säger Anton Källberg.

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

idag 13:40
Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.

Världsettan Djokovic drar sig ur Madrid Open

idag 12:52
Världsettan Novak Djokovic har vunnit på gruset i Madrid tre gånger under sin karriär, men innan lottningen av årets upplaga stod det klart att serben drar sig ur ATP-turneringen för tredje gången inom loppet av fyra år.

AIK-spelare måste opereras efter skadan i derbyt

idag 12:34
En längre frånvaro från fotbollsplanen väntar AIK:s mittfältare Abdihakim Ali. 22-åringen har en underkroppsskada som måste opereras, meddelar klubben dagen efter derbyt mot Djurgården. Ali skadade sig direkt i inledningen av matchen, som AIK till slut vann med 2–0.