Mona Brorsson. Arkivbild
Mona Brorsson. Arkivbild - Foto: TT

Bendarr sänkte Sverige i stafetten

Topplaceringarna försvann redan på första sträckan i skidskyttestafetten i Ruhpolding då Mona Brorsson fick bendarr. Sverige slutade sjua och Norge vann.


Det var i det stående skyttet som Brorsson tvingades till straffrunda.

— Det var hemskt, det är så jäkla tråkigt att göra det för laget. Jag är så jäkla besviken, säger Brorsson till SVT.

— Det gick fort i spåren och kroppen kändes lite bättre och då vill man gå med. Det blev på bekostnad på skyttet. Jag hade för mycket mjölksyra, det vibrerar i benen när jag står där.

Brorsson lämnade över till Anna Magnusson först på 17:e plats. Magnusson körde upp laget fem placeringar med felfritt skytte på den andra sträckan.

Hanna Öberg kunde sedan växla över till Linn Persson som åtta, efter visserligen tre bommar men efter sträckans näst snabbaste åktid.

— Jag gick ut offensivt, tycker att jag hade bättre fart i dag än i distansloppet. Det går åt rätt håll, säger Öberg till SVT.

Öberg gjorde den här veckan comeback efter att ha varit förkyld under julen.

Linn Persson, som varit lite krasslig under veckan, fick ta över sistasträckan efter att Elvira Öberg tvingats kasta in handduken.

"Elvira mår inte 100 procent och kommer inte att köra i dag", meddelade landslagets tränare Johannes Lukas under lördagsförmiddagen.

Persson körde upp laget en placering, trots två bom i sista skyttet.

— Jag kände mig pigg i dag, men har inte uthålligheten än och blev väldigt trött under det andra varvet, säger Persson till SVT.

Norge vann, 15 sekunder före Tyskland och 33 före Italien. Sverige var 1.25 minuter efter norskorna.

TT
/
SVT
/
/
Senaste nytt

Kafaji från start i "Asllani-rollen"

Lurade på både pengar och startplats – Bedrägerier ökar kring Vasaloppet

Vasaloppet varnar för nätbedrägerier i samband med anmälan till loppet. – Man ska tänka till en extra gång innan man skickar några pengar, säger arrangemangschef Magnus Locken.

Öberg sjuk – missar Skidskyttekampen

Hanna Öberg missar Skidskyttekampen i Stockholm. Stjärnan är sjuk. "Det känns tråkigt då det är en tävling jag sett fram emot väldigt mycket", skriver hon på Instagram.

Ryssland utanför IOK - överklagan avslagen

Ryssland förblir avstängt från IOK, Internationella olympiska kommittén.

Handbollslegendaren Per Carlén sjuk i cancer: "Haft en fot i graven"

2 timmar sedan
Handbollslegendaren Per Carlén har drabbats av cancer. 63-åringen fick diagnosen i april i fjol. – Man kan säga att jag haft en fot i graven, säger han till Sydsvenskan.

Sagströms succé – i delad ledning i Thailand

2 timmar sedan
Madelene Sagström slår inte av på takten i LPGA-tourtävlingen i Thailand. Den inledande 67-rundan följdes av 67 även på den andra – och nu är den svenska golfaren i delad ledning inför helgen.