Elvira Öberg. Arkivbild.
Elvira Öberg. Arkivbild. - Foto: TT

Efter sjukdomen – Öberg aktuell för VM-genrepet

En förkylning stoppade Elvira Öberg i Ruhpolding förra veckan.Kommer hon till start i världscuptävlingen i Antholz?"Vi hoppas att alla håller sig hela och friska och att Elvira kommer tillbaka till start", säger landslagstränaren Johannes Lukas.


Fakta: Sveriges trupp

Damer: Elvira Öberg, Piteå, Linn Persson, Bore, Anna Magnusson, Piteå, Mona Brorsson, Finnskoga, Hanna Öberg, Piteå, Tilda Johansson, Anundsjö.

Herrar: Martin Ponsiluoma, Tullus, Sebastian Samuelsson, I 21, Jesper Nelin, Piteå, Peppe Femling, Piteå, Emil Nykvist, Bore, Malte Stefansson, Oxberg,

Reserv på plats: Stina Nilsson

Elvira Öberg körde distansloppet i Ruhpolding men avstod sedan stafetten och masstarten.

Anledningen?

Hon var förkyld.

Nu hoppas Sveriges landslagstränare Johannes Lukas att 23-åringen kan köra världscupen i italienska Antholz.

Öbergs missade lopp i Tyskland ledde till att hon tappade i totala världscupen, i och med att främsta konkurrenten och fransyskan Julia Simon vann. Simon är nu 141 poäng före Öberg

Tävlingarna, som inleds med damernas sprint på torsdag, är även viktiga av andra orsaker.

Orten är värd för OS 2026 – och det är de sista världscuploppen inför skidskytte-VM i tyska Oberhof 8-19 februari.

"Antholz är ett väldigt speciellt ställe nu eftersom det kommer bli OS 2026 där. Sedan är det också individuellt i hur de aktiva hanterar den akuta höjdanpassningen som blir på orten", säger Lukas till förbundets webbplats.

"Vi hoppas att alla håller sig hela och friska och att Elvira kommer tillbaka till start så att vi kan avsluta världscupen på ett bra sätt innan VM."

Efter tävlingarna i Antholz reser skidskyttelandslaget hem till Östersund för att förbereda sig inför VM.

"Vi har kommit fram till denna lösning tillsammans och kommer göra ett bra upplägg för de sista dagarna i Östersund", säger Lukas.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!