Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tuff lottning för tennissvenskarna

Sport | 15/05/2009 14:33

Har Frankrike, Tyskland och USA i gruppspelet.

Sverige ska försöka försvara förra årets seger i tennisens World team cup i Düsseldorf. I så fall måste det bli seger i gruppspelet mot bland andra Frankrike, Tyskland och USA.

– Tuffast möjliga lottning, anser Magnus Norman, i vanliga fall coach för Robin Söderling men nu kapten för hela det svenska laget som förutom just Söderling består av Andreas Vinciguerra och dubbelspelaren Robert Lindstedt.

– Jag blev mycket glad när de ringde och erbjöd oss en plats i turneringen och jag tycker vi har ett lika starkt lag som i fjol. "Vinci" spelade bra i Davis Cup och imponerade med en final på grus i en challengertävling nyligen. Det skall bli skoj att försöka försvara titeln och det är perfekt att få bra matcher inför Paris, säger Söderling.

World team cup spelas varje år som genrep inför Franska mästerskapen. Förra året skrällsegrade svenskarna på sitt normalt sämsta underlag. Årets tävling inleds på söndag.

Skrivet av: