Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Phelps tävlingsplaskar igen

Sport | 15/05/2009 17:11

"Ska fullända hela paketet."

Den olympiska stjärnan Michael Phelps kommer under fredagen tävla för första gången på länge.

Han avstängdes tre månader efter att foton av honom rökandes cannabis läckt ut. Men nu är straffet avtjänat och han är redo att hoppa i plurret igen.

I grand prixtävligen Charlotte Ultraswim kommer han delta i fem distanser, varav enbart två ingick i hans olympiska schema. Han liknar det vid att arbeta på delar av det hela.

– Det är ungefär som att fullända hela paketet, säger han till BBC.

I Peking slog Michael Phelps det 36-åriga rekordet på sju guldmedaljer under samma OS.

– Det är roligare att syssla med olika saker. Det blir inte lika upprepande så som mycket av det jag har sysslat med de senaste tolv åren varit.

I Peking slog Michael Phelps det 36-åriga rekordet på sju guldmedaljer under samma OS. Redan nu har han siktet inställt på OS 2012 i London. Han har bestämt sig för vilka tider han vill uppnå, enligt hans tränare Bob Bowman.

– Det finns en hel lista med mål för 2012, och som vanligt är de inte offentliga. Vi har gott om tid att nå dit han vill, säger Bowman till BBC.

– Jag gjorde ett korkat misstag, och det är något jag lär mig av. Var jag än går är jag medveten om allt omkring mig. Jag tittar alltid för att se vem som är i närheten. Om jag inte känner mig bekväm så går jag därifrån, berättar han för BBC .

Skrivet av: