Phelps tävlingsplaskar igen

"Ska fullända hela paketet."


Den olympiska stjärnan Michael Phelps kommer under fredagen tävla för första gången på länge.

Han avstängdes tre månader efter att foton av honom rökandes cannabis läckt ut. Men nu är straffet avtjänat och han är redo att hoppa i plurret igen.

I grand prixtävligen Charlotte Ultraswim kommer han delta i fem distanser, varav enbart två ingick i hans olympiska schema. Han liknar det vid att arbeta på delar av det hela.

– Det är ungefär som att fullända hela paketet, säger han till BBC.

I Peking slog Michael Phelps det 36-åriga rekordet på sju guldmedaljer under samma OS.

– Det är roligare att syssla med olika saker. Det blir inte lika upprepande så som mycket av det jag har sysslat med de senaste tolv åren varit.

I Peking slog Michael Phelps det 36-åriga rekordet på sju guldmedaljer under samma OS. Redan nu har han siktet inställt på OS 2012 i London. Han har bestämt sig för vilka tider han vill uppnå, enligt hans tränare Bob Bowman.

– Det finns en hel lista med mål för 2012, och som vanligt är de inte offentliga. Vi har gott om tid att nå dit han vill, säger Bowman till BBC.

– Jag gjorde ett korkat misstag, och det är något jag lär mig av. Var jag än går är jag medveten om allt omkring mig. Jag tittar alltid för att se vem som är i närheten. Om jag inte känner mig bekväm så går jag därifrån, berättar han för BBC .

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

1 timme sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.