Sveriges skidskyttar visar upp sina VM-medaljer på Östersunds flygplats vid hemkomsten från skidskytte-VM. Total blev det elva svenska VM-medaljer i årets mästerskap.
Sveriges skidskyttar visar upp sina VM-medaljer på Östersunds flygplats vid hemkomsten från skidskytte-VM. Total blev det elva svenska VM-medaljer i årets mästerskap. - Foto: TT

Guldhjältarna hemma igen: "Sov några timmar"

Guldlaget är på hemmaplan igen.Under måndagskvällen landade skidskyttelandslaget i Östersund efter ett historiskt framgångsrikt mästerskap.Jag sov några timmar men inte så jättemånga, säger Sebastian Samuelsson till SVT.


Fakta: Sveriges medaljer i VM 2023

Guld: Hanna Öberg, distans 15 kilometer, Sebastian Samuelsson, masstart 15 kilometer, Hanna Öberg masstart 12,5 kilometer.

Silver: Hanna Öberg, sprint 7,5 kilometer, Linn Persson, distans, Martin Ponsiluoma, masstart.

Brons: Linn Persson, sprint, Sebastian Samuelsson, jaktstart 12,5 kilometer, Sebastian Samuelsson, distans 20 kilometer, herrarnas stafett (Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson), damernas stafett (Linn Persson, Anna Magnusson, Elvira Öberg, Hanna Öberg).

Elva medaljer blev det för Sverige under skidskytte-VM i tyska Oberhof. Därmed krossade man det tidigare mästerskapsrekordet som var sex medaljer i VM i Pokljuka 2021.

Under måndagskvällen landade landslaget i Östersund och nu väntar ett par dagars vila innan världscupsäsongen drar i gång igen om drygt en vecka. Då väntar tre tävlingsveckor, i Nove Mesto, Östersund och Lillehammer.

— Jag sov några timmar men inte så jättemånga, jag njöt verkligen till fullo av den upplevelse som det verkligen är. Det var en otroligt häftig grej. Jag var nog den som höll ut längst men vi satt hela laget. Vi beställde pizza till hotellet och hade en trevlig stund, säger Sebastian Samuelsson till SVT.

TT
/
SVT
/
/
Senaste nytt

Lazio och Monza delade på poängen

Timrå vann mot Modo Hockey på hemmaplan

Timrå vann mötet i SHL på hemmaplan mot Modo Hockey, med 4-2 (1-1, 2-1, 1-0).

Sassuolo vann klart mot Juventus på Mapei Stadium

Redan i första halvlek tog Sassuolo greppet om hemmamatchen mot Juventus på lördagen. Och i andra halvlek utökades 2-1-ledningen och matchen i Serie A i fotboll slutade 4-2.

Äntligen poäng för Luton mot Wolverhampton

Det blev fyra förluster i rad för Luton i Premier League i fotboll. Men hemma mot Wolverhampton kom det efterlängtade trendbrottet, även om det inte blev seger. Matchen slutade 1-1 (0-0).

Timo Werner gjorde avgörande målet för Red Bull Leipzig mot Mönchengladbach

Red Bull Leipzig vann med 1-0 på bortaplan mot Mönchengladbach i Bundesliga i fotboll.

Bruno Fernandes matchhjälte för Manchester United

Manchester United vann bortamatchen mot Burnley i Premier League i fotboll med 1–0.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.