Rosengårds Olivia Schough signalerar för byte i premiären mot Piteå. Landslagsstjärnan skadade en magmuskel och bytte i den 37:e minuten.
Rosengårds Olivia Schough signalerar för byte i premiären mot Piteå. Landslagsstjärnan skadade en magmuskel och bytte i den 37:e minuten. - Foto: Johan Nilsson/TT

Schough skadad i premiären: Känns inte så bra

Landslagsstjärnan Olivia Schough tvingades bryta Rosengårds premiär mot Piteå.Min magmuskel började göra ont. Just nu känns det inte så bra, säger 32-åringen.


Efter en dryg halvtimme satte sig Olivia Schough på Malmö IP:s konstgräsmatta och tog sig för magen. I den 37:e minuten tvingades hon bryta premiären mot Piteå.

— Min magmuskel började göra ont. Jag vet inte om det var något som hände tidigt i matchen, för det bara kom. Sedan eskalerade det. Det känns sådär just nu, säger hon och fortsätter:

— Jag har aldrig haft problem med det tidigare.

Det fanns ingen möjlighet att fortsätta.

— Det gick inte. Magen känns hela tiden. Så vi får se. Just nu känns det inte så bra, men det behöver inte betyda att det är så farligt, säger Schough efter 1–1-matchen.

Hon fick en smäll tidigt på mittplan i en duell, men vet inte om det var den som orsakade skadan.

— Men sådana smällar har jag ju fått tusen gånger i min karriär. Så jag har ingen aning varför detta kom. Det är svårt att använda kroppen när magen inte vill samarbeta.

Förutom att Olivia Schough är en viktig spelare för det regerande mästarlaget Rosengård – förra säsongen svarade hon för tolv mål och lika många assist – är hon viktig för det svenska landslaget.

Blågult har i början av april en samling hemma i Sverige där matcher väntar mot Danmark i Malmö (7 april) och Norge i Göteborg (11 april). Det stora målet är VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.