Rosengårds Olivia Schough signalerar för byte i premiären mot Piteå. Landslagsstjärnan skadade en magmuskel och bytte i den 37:e minuten.
Rosengårds Olivia Schough signalerar för byte i premiären mot Piteå. Landslagsstjärnan skadade en magmuskel och bytte i den 37:e minuten. - Foto: Johan Nilsson/TT

Schough skadad i premiären: Känns inte så bra

Publicerades: 24 Mar, 20:36

Landslagsstjärnan Olivia Schough tvingades bryta Rosengårds premiär mot Piteå.Min magmuskel började göra ont. Just nu känns det inte så bra, säger 32-åringen.


Efter en dryg halvtimme satte sig Olivia Schough på Malmö IP:s konstgräsmatta och tog sig för magen. I den 37:e minuten tvingades hon bryta premiären mot Piteå.

— Min magmuskel började göra ont. Jag vet inte om det var något som hände tidigt i matchen, för det bara kom. Sedan eskalerade det. Det känns sådär just nu, säger hon och fortsätter:

— Jag har aldrig haft problem med det tidigare.

Det fanns ingen möjlighet att fortsätta.

— Det gick inte. Magen känns hela tiden. Så vi får se. Just nu känns det inte så bra, men det behöver inte betyda att det är så farligt, säger Schough efter 1–1-matchen.

Hon fick en smäll tidigt på mittplan i en duell, men vet inte om det var den som orsakade skadan.

— Men sådana smällar har jag ju fått tusen gånger i min karriär. Så jag har ingen aning varför detta kom. Det är svårt att använda kroppen när magen inte vill samarbeta.

Förutom att Olivia Schough är en viktig spelare för det regerande mästarlaget Rosengård – förra säsongen svarade hon för tolv mål och lika många assist – är hon viktig för det svenska landslaget.

Blågult har i början av april en samling hemma i Sverige där matcher väntar mot Danmark i Malmö (7 april) och Norge i Göteborg (11 april). Det stora målet är VM i Australien och Nya Zeeland i sommar.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Svenska stjärnan imponerade – tog sig till final

City nära trippeln – leder CL-finalen

3 timmar sedan
Manchester City har en god chans att vinna sin första Champions League-titel någonsin.

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

3 timmar sedan
Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

3 timmar sedan
De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

idag 18:00
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

idag 17:20
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.