Belgiens förbundskapten Domenico Tedesco och Sveriges förbundskapten Janne Andersson.
Belgiens förbundskapten Domenico Tedesco och Sveriges förbundskapten Janne Andersson. - Foto: Anders Wiklund/TT

Andersson om kvalförlusten: "Skitjobbigt"

Publicerades: 24 Mar, 23:42

Hygglig prestation, hemskt resultat.Det är förbundskaptenen Janne Anderssons syn på EM-kvalstarten mot Belgien i ett koncentrat.Det finns ljuspunkter den här kvällen även om det är skitjobbigt efter 0–3, säger Andersson.


Förbundskaptenen ställde sig undrande till varför så många av hans spelare halkade omkull ute på Friends arena. I synnerhet i avgörande lägen i och runt Belgiens straffområde.

Själv visste han inte riktigt vilket ben han skulle stå på.

— Tittar man på resultatet är det skit. Tittar man på matchen är det okej. Vi är inte långt ifrån i den här matchen. Hade vi fått in ledningsmålet tror jag att det hade blivit en annan match, säger han på presskonferensen efter matchen.

Andersson syftar på den boll som var på vippen att smita in bakom Thibaut Courtois redan efter en kvart, sedan Dejan Kulusevski kommit runt på högerkanten.

"Bara mår dåligt"

— Det är en sån där kväll, där man som tränare och spelare bara mår dåligt. Jag vet inte om de har så många fler chanser än vi. Vi har ett flertal bra, men vi sätter dem inte.

— Vi får inte med oss något. Ska man slå ett sånt här lag måste man ha marginalerna med sig.

— Belgien har en större individuell skicklighet. Som helhet tycker jag att det är en ganska jämn match, men står det 0–3 på tavlan kan man inte snacka bort resultatet, säger Andersson.

Bland det positiva, enligt Andersson:

+ Samuel Gustafson, Linus Wahlqvist Egnell och Hjalmar Ekdal, de minst erfarna spelarna i startelvan.

— Samuel går och gör sin första tävlingsmatch. Att han spelar som han gör är jättekul att se. Samma sak med Hjalmar Ekdal. Linus kommer in och gör det bra, han också.

Förlusten var den första i en kvalmatch till VM eller EM på Friends arena under Janne Andersson.

Pangstart för Tedesco

Domenico Tedesco, utsedd till Belgiens förbundskapten så sent som i februari, fick en pangstart.

— Det är ett riktigt bra resultat. Vi är förstås väldigt glada över de tre poängen. Det finns många saker jag gillade, andan i laget och på bänken. Det är väldigt viktigt. Att vi står enade. Och förstås segern, säger han.

Dodi Lukebakio var en av spelarna han hyllade. Lukebakio, med klubbtillhörighet Hertha Berlin, spelade blott sin andra landskamp. Han låg bakom tremålsskytten Romelu Lukakus två första mål.

— Vi vill ha spelare på planen som är modiga i en-mot-en-situationer. Han är snabb, kvick, har en briljant vänsterfot. Han jobbar också hårt för laget.

"Mycket att förbättra"

— Därför valde jag honom. Det är inte lätt för vi har många spelare av hög klass. Spelar han så här för oss kan han bli ett vapen.

— Jag är inte överraskad, säger Tedesco om Lukebakio.

Men helt nöjd var han inte.

— Det finns mycket att förbättra, för att vara ärlig. Vi tappade bollen vid ett tillfälle i första och Sverige kunde ha gjort det första målet och gett oss en svår match. Vi är långt från den fotboll jag vill att vi ska spela, men det är normalt efter bara två träningar, säger Tedesco.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Skrällen: Lukaku bänkas i CL-finalen

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

1 timme sedan
Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

1 timme sedan
De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

2 timmar sedan
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

3 timmar sedan
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Grant på penicillinkur – och under par igen

3 timmar sedan
Fjolårets seger i Scandinavian Mixed kommer Linn Grant inte kunna försvara. Men med tanke på omständigheterna var svenskan ändå nöjd med lördagens 70-runda, två under par.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.