Timrå avgjorde i förlängningen.
Timrå avgjorde i förlängningen. - Foto: Kicki Nilsson/TT

Timrå vann rysaren – domaren i fokus

I rejäl brygga i kvartsfinalserien mot stekheta Örebro.Men det var till sist Timrås Joonas Lyytinen som klev fram som matchhjälte och satte 3–2 i förlängningsrysaren - i en match där domarinsatsen blev en stor snackis.Jag såg tydligt när pucken gick in. En grym känsla, sade Lyytinen till TT.


Timrå fick en blytung start i matchserien med två raka förluster. Sen vann Timrå på bortais, men åkte på en ny förlust i torsdags hemma i Medelpad. Så på lördagseftermiddagen hade Örebro möjlighet att slå in matchbollen i en fullsatt Behrn arena – men gästerna steppade alltså upp och reducerade till 3–2 i kvartsfinalserien där det är först till fyra segrar som gäller.

— Vi steppar upp i dag och visar härlig karaktär här i Örebro igen. Men nu ska vi även prestera på hemmaplan, säger Lyytinen.

Timrå fick också en tidig drömstart när Emil Pettersson gjorde första målet genom att stöta in pucken via målvakten Jhonas Enroths rygg i powerplay.

Bröt måltorkan

Men efter 14 minuter kvitterade Emil Larsson i öppen bur efter vackert klapp-klapp-spel – också det i powerplay. Extra skönt för Örebros forwardsstjärna som bröt måltorkan med sitt första slutspelsmål.

Efter drygt halva matchen skickade Örebrobacken Filip Berglund upp 2–1 i krysset förbi duktige målvakten Jacob Johansson i spel fem mot fyra. Detta efter att Örebros Mathias Bromé fixat en utvisning då han gick omkull i kamp med Joonas Lyytinen. Reprisen visade dock att det kan ha varit en filmning av Bromé, något som upprörde de tillresta bortasupportrarna och tränaren Ante Karlsson som kastade en vattenflaska i ren frustration.

Bromé: "Drar mig i brallan"

Men Mathias Bromé själv var av en annan uppfattning:

— Han drar ju mig i brallan när jag ska trycka i från mitt skär. Då tappar man fästet och jag vet inte vad jag ska göra annorlunda, sade Bromé i C More efter andra perioden.

Joonas Lyytinen var däremot inte så frispråkig om händelsen:

— Jag har inga kommentarer om det där. Det är hockey, det är allt jag kan säga.

"Var en bra kamp"

Domarna hamnade ganska omgående i fokus igen i tredje perioden i samband med att kapten Anton Lander kvitterade när han petade in en retur, också det i powerplay. Den här gången var det Örebrolägret som blev upprörd då man ville ha en offside-avblåsning i momentet innan.

Drygt två minuter in i fjärde perioden skickade Joonas Lyytinen iväg ett backskott direkt efter tekning som betydde 3–2.

— Det var en bra kamp om tekningen och jag hade lite tur att den studsade tillbaka. Och som sagt, en grym känsla när jag såg att skottet gick in.

Och kvartsfinalserien lever därmed vidare, med nästa match i NHC arena i Medelpad på måndag.

— Det blir bra att få flyga hem nu istället för att åka buss, få sova ordentligt och ladda för nästa match.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

1 timme sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

2 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

3 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.