Israels deltagande i U20-VM har lett till protester. Arkivbild.
Israels deltagande i U20-VM har lett till protester. Arkivbild. - Foto: Achmad Ibrahim/AP/TT

Vill stoppa Israel – Fifa skjuter upp lottning

Publicerades: 27 Mar, 12:04

Lottningen inför U20-VM i fotboll i Indonesien är uppskjuten. Detta efter att krafter i värdlandet vill stoppa Israel från att delta i turneringen.


Israel har för första gången kvalificerat sig för U20-VM, men landets deltagande har lett till protester från konservativa islamiska grupper i Indonesien. Landet är världens mest folkrika land med muslimsk majoritet och har inga formella diplomatiska relationer med Israel.

U20-VM ska spelas i månadsskiftet maj-juni och lottningen skulle ha hållits på fredag, men är nu uppskjuten av Internationella fotbollsförbundet (Fifa).

Organisatörernas tanke var att Israel skulle spela sina matcher på Bali, som har hinduisk majoritet. Men planen stötte på patrull när Balis guvernör Wayan Koster nyligen krävde att Israel skulle stoppas från att spela även där, på grund av Indonesiens stöd för Palestina i Israel-Palestina-konflikten.

Om Indonesien inte kan lösa frågorna kring värdskapet riskerar man avstängning av Fifa och i värsta fall kan landet i så fall stoppas från att spela kvalet till VM 2026.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Svenska stjärnan imponerade – tog sig till final

1 timme sedan

City fullbordade makalösa trippeln: "Känslosamt"

idag 19:42
Manchester City har skrivit historia. 1–0-segern mot Inter i finalen säkrade klubbens första Champions League-titel någonsin. Efter att även ha vunnit FA-cupen och ligan är en makalös trippel därmed ett faktum. Vi kämpade som djur, säger matchhjälten Rodri.

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

idag 19:28
Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

idag 19:12
De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

idag 18:00
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

idag 17:20
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.