Zlatan Ibrahimovic under Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic under Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien. Arkivbild. - Foto: Maja Suslin/TT

Gazzettan: Zlatan borta två veckor

En skadekänning stoppade Zlatan Ibrahimovic från spel mot Azerbajdzjan.Nu uppger La Gazzetta dello Sport att svensken missar minst två veckor.


Enligt den italienska tidningen rör det sig om en muskelskada i höger lår som gör att 41-åringen kommer vara borta från spel i åtminstone 10–15 dagar.

Vidare skriver tidningen att det inte är något allvarligt, men att Ibrahimovic kommer utvärderas vecka för vecka.

Milan-anfallaren fick 17 minuter på planen när Sverige föll med 0–3 mot Belgien i EM-kvalpremiären för en vecka sedan. Mot Azerbajdzjan (5–0-seger) i måndags fanns anfallaren inte ens med i matchtruppen på grund av en skadekänning.

Ibrahimovic gjorde nyligen comeback efter en nio månader lång skadefrånvaro (korsbandsskada) och har sedan återkomsten noterats för ett mål – vilket gjorde honom till Serie A:s äldste målskytt genom tiderna.

När svensken hade presskonferens under den nyligen avslutade landslagssamlingen berättade han att han inte bara opererade sig en gång, utan tre.

— Jag har fått lida i 14 månader. Nu har jag kommit tillbaka och det känns bra. Jag spelar äntligen med glädje och inte med smärta, sade han bland annat då.

Milan, fyra i Serie A, gästar på söndag serieledaren Napoli.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!